Universitatea din București marchează 160 de ani de la înființare

Pe 14 și pe 15 iunie 2024, Universitatea din București marchează 160 de ani de la înființare, iar printre manifestările organizate cu acest prilej se numără și conferința științifică a Departamentului de Filologie Rusă și Slavă cu tema „Limbă. Literatură. Cultură – provocări și perspective”.
✳️În cadrul acesteia, a fost organizată pe 14 iunie a.c. de către Departament și Asociația Profesorilor de Limba și Literatura Rusă din România, cu sprijinul logistic și financiar al Asociației „CRLR”, o secțiune specială dedicată împlinirii a 225 de ani de la nașterea lui A.S. Pușkin și un moment artistic pe motive pușkiniene.
✳️Basul Mihăiță DAMIAN, anul II la Facultatea de Interpretare Muzicală, Departamentul de Canto și Artele Spectacolului, de la Universitatea Națională de Muzică din București, Clasa prof. univ. dr. habil. Alexandru Badea, acompaniat la pian de către conf. univ. dr. Dolores Chelariu, a interpretat astăzi, 14 iunie 2024:
???? “Morarul” (Мельник) de A.S. Dargomâjski,
????”Pe dealurile Georgiei” (На холмах Грузии) de N.A. Rimski-Korsakov,
????”Cântecul lui Varlaam” (Песня Варлаама) din opera “Boris Godunov” de M.P. Musorgski (v. VIDEO din postare),
????”Cântec bahic” (Вакхическая песня) de S.I. Taneev (împreună cu tenorul Ioan Coca).
✳️FELICITĂRI, Mihăiță Damian!
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=315&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fredactia.zorile%2Fvideos%2F1243616819939310%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>