Succes în Noul An Școlar!

Mesajul deputatului Silviu FEODOR, președintele CRLR, cu prilejul începerii Noului An Școlar:
“Stimați educatori, învățători și profesori,
Stimați părinți, dragi elevi,
✅Orice început de an școlar înseamnă speranţe şi emoții, atât pentru copiii care păşeşc timid, pentru prima dată, într-o sală de clasă, cât și pentru elevii care revin în mediul școlar familiar. În aceeași măsură, înseamnă speranţe şi emoții pentru părinţi și dascăli.
✅Stimați profesori, învățători, educatori, este menirea voastră să insuflați elevilor iubirea de carte, să-i ajutați să descopere acest vast univers al cunoaşterii. Datorită profesionalismului de care ați dat mereu dovadă, a responsabilității ce vă caracterizează şi preţuirii pentru elevii noştri, sunt convins că veți reuși să gestionați bine în rândul elevilor efectele studiului la distanță în situația pandemică și să desfăşurați un act educaţional calitativ.
✅Dragi elevi, fiţi receptivi şi deschişi pentru că bagajul de cunoştinţe, aptitudini, valori şi sentimente obţinut în perioada anilor de şcoală îl veţi purta cu voi toată viaţa.
✅În numele Comunității Rușilor Lipoveni din România și al meu personal, vă felicităm cu ocazia începerii noului an școlar,
✅Vă dorim multă sănătate și succes în procesul didactic!
✅Vouă, elevilor, vă urăm un start reușit și un final cu succes!
✅Să vă rugați lui Dumnezeu pentru să puteți însuși cunoștințele cât mai bine și cât mai repede! Să vă rugati lui Dumnezeu pentru părinții, educatorii, învățătorii și profesorii voștri. Să fiți cei mai bine educați și cei mai bine pregătiți! Iar pentru a avea o viață împlinită, mai presus de toate, să aveți mare bunătate sufletească!
Să vă ajute Dumnezeu!
✅Vă suntem alături atât sufletește, precum și prin multitudinea de proiecte culturale și educaționale ce vă sunt destinate!
✅Închei prin a vă transmite, încă o dată, faptul că
,,Pentru Comunitate,
copiii au prioritate!"”.
***
???? Să întâmpinați cu optimism și entuziasm Noul an școlar 2021-2022, cu multă bucurie și speranță. Să fie cu experiențe frumoase, captivante, cu noi și vechi prieteni, și cu multe activități care să vă îmbogățească!
Multă sănătate din partea redacției ZORILE!!
————————-/
????Поздравляем всех с Новым учебным 2021-2022 годом! Пусть будет успешным!
Школьников, учителей и родителей поздравляем с началом нового учебного года и желаем всем новых свершений и достижений! Успешной учёбы и преподавания, новых открытий и полезных знаний!
И не забывайте заботиться о себе и о других — носите маски!
——————————
????STRUCTURA ANULUI ŞCOLAR 2021-2022
Semestrul I are 14 săptămâni de cursuri
Cursuri: 13 septembrie 2021 - 22 decembrie 2021;
Vacanţă pentru învăţământ preşcolar şi primar: 25 - 31 octombrie 2021;
Vacanţă de iarnă: 23 decembrie 2021 - 9 ianuarie 2022;
Semestrul al II-lea are 20 de săptămâni de cursuri
Cursuri: 10 ianuarie - 10 iunie 2022;
Programul „Şcoala Altfel”: 8 - 14 aprilie (perioadă în care se pot organiza fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare):
Vacanţa de primăvară: 15 aprilie 2022 - 1 mai 2022;
Vacanţa de vară: din 11 iunie 2022 şi până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului şcolar 2022 - 2023.
????CÂND SE SUSŢIN TEZELE
Potrivit orginului de ministru privind structura anului şcolar 2021-2022, tezele se susţin cu cel puţin 3 săptămâni înainte de finalizarea semestrului. „Şcoala altfel nu va coincide cu perioada în care se susţin lucrările scrise semestriale (tezele)”, se arată în document.
????Calendar BAC 2022
Prin excepţie de la prevederile anterior menţionate, pentru clasele terminale din învăţământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral şi frecvenţă redusă), anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 27 mai 2022, precizează edupedu.ro.
20 iunie 2022 Limba şi literatura română - proba E.a) - proba scrisă;
21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului - proba E.c) - proba scrisă;
22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E.d) - proba scrisă;
23 iunie 2022 Limba şi literatura maternă - proba E.b) - proba scrisă;
????Calendar Evaluarea Naţională 2022 la clasa a VIII-a
Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie pe 3 iunie 2022.
14 iunie 2022 Limba şi literatura română - probă scrisă;
16 iunie 2022 Matematica - probă scrisă;
17 iunie 2022 Limba şi literatura maternă - probă scrisă.
————————————-
????FOTOGRAFII transmise din Sarichioi!
Deputatul Silviu FEODOR, prezent la festivitatea de deschidere a noului an școlar a Școlii Gimnaziale din Sarichioi, jud. Tulcea, unde director este prof. Natalia Pavlov, a subliniat: „Pentru Comunitate, copiii au prioritate!”.
La festivitate au participat și noul inspector pentru minorități prof. Liuba Bucioc de la IȘJ Tulcea, și primarul comunei Sarichioi, Vitali Finoghen, președintele Comunității locale, precum și preotul părintele Nicolae (Trifanov).
Succes tuturor în noul an școlar!