Olimpiada Națională de Limba rusă maternă

51 de elevi din clasele VII-XII din județele Tulcea, Brăila, Constanța, Iași, Botoșani și Suceava, precum și mai multe cadre didactice din țară participă în acest moment la Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Limba rusă maternă, organizată de Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Iași, în parteneriat cu Asociația „Comunitatea Rușilor Lipoveni din România”.
????Olimpiada are loc în perioada 30 mai - 2 iunie 2024, la Colegiul Național din Iași.
????În afară de premiile și diplomele de la Ministerul Educației, toți elevii participanți la etapa națională a Olimpiadei de Limba rusă maternă vor primi premii în bani, inclusiv premii de participare din partea Asociației etnice „CRLR”.
????Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 2 iunie 2024.
????Festivitatea de deschidere este comună și cu participanții la Olimpiada de Limba Croată.
COMISIA CENTRALĂ DE EXAMINARE
Din Comisia Centrală a Olimpiadei Naționale de Limba maternă rusă fac parte:
????președinte - prof. univ. dr. Leonte Ivanov de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași;
????președinte executiv – Livia Neculai, expert la Ministerul Educației;
????vicepreședinți: de la IȘJ Iași, inspectorii Viorel Motaș și Antonina Bliorț;
????secretar științific – conf. univ. dr. Marina Vraciu de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași;
????secretar – prof. Liuba Bucioc de la Școala Gimnazială ,,Elena Doamna” din Tulcea;
????membri ai Comisiei: insp. Ana Poliect de la IȘJ Tulcea; doi profesori de la Școala Gimnazială ,,A.S. Pușkin’’ din Brăila – Maria Ștefan și Mihai Chirsanov; prof. Galina Isaeva de la Școala Profesională din Stolniceni Prăjescu, jud. Iași; prof. Anfisa Demid de la Școala Gimnazială ,,S.A. Esenin’’ din Ghindărești, jud. Constanța; prof. Tatiana Văsii de la Școala Gimnazială Jurilovca, jud. Tulcea; prof. Valentina Nazarov de la Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu” Fălticeni, județul Suceava; prof. Valentina Măcărău de la Liceul de Arte ,,George Georgescu” din Tulcea și prof. Iuliana Solomon de la Școala Gimnazială ,,Ion Creangă’’ din Târgu Frumos, județul Iași.