Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

Mozaic cultural tulcean - etapa a II-a

✅Sucursala din Tulcea a Asociației „Comunitatea Rușilor Lipoveni din România” (CRLR) organizează pe 1 octombrie 2023 (duminică), între orele 13.00 și 15.00, la Complexul turistic „LA MARCU” din Tulcea, activitatea “Parada porturilor populare și Festivalul culinar al minorităților naționale din Tulcea”, ca parte a proiectului “MOZAIC CULTURAL TULCEAN”, finanțat de Primăria Municipiului Tulcea și Asociația “CRLR”.
Activitatea are ca scop evidențierea elementelor comune, dar și a obiceiurilor specifice ale fiecărei comunități etnice implicate în acest proiect (12 organizații etnice partenere), prin:
???? parada porturilor populare;
????prin desfășurarea Festivalului culinar, care va pune în valoare rețete specifice fiecărei etnii;
???? vizitarea unor expoziții ale meșterilor populari ș.a.
Acțiunile vor scoate în evidență valorile, datinile, obiceiurile și tradițiile locale, constituind un important bagaj material în patrimoniul local și național.
În urma acestui eveniment, va fi editată o broșură cu titlul ”Rețetele minorităților naționale” și tipărit “Calendarul multietnic” pe anul 2024.
Întrucât spațiul ales pentru desfășurarea acestei acțiuni este limitat, accesul publicului se poate efectua doar pe baza unei INVITAȚII, acordată de organizatorul local din Tulcea, în colaborare cu reprezentanții minorităților etnice partenere.
Coordonatorul proiectului - doamna Claudia Ciotic.
PROGRAM DE DESFĂȘURARE:
13.00 – 13.15 Deschiderea activității, prezentarea proiectului și alocuțiuni;
13.15 – 14.15 Prezentarea și parada porturilor populare specifice fiecărei etnii și un scurt spectacol artistic prezentat de către membrii comunităților etnice participante:
1. Uniunea Ucrainenilor din România - filiala Tulcea;
2. Asociația Comunitatea Armână din România - filiala Tulcea;
3. Uniunea Armenilor din România - sucursala Tulcea;
4. Comunitatea Elenă a municipiului Tulcea;
5. Uniunea Elenă din România - filiala Elenă din Tulcea ;
6. Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic – Comunitatea Evreilor Tulcea;
7. Forumul Democrat al Germanilor din Tulcea;
8. Asociația Italienilor din România - RO.AS.IT.;
9. Asociația Partida Romilor ”Pro-Europa” - sucursala Tulcea;
10. Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România – organizația locală Tulcea;
11. Uniunea Democrată Turcă din România - sucursala Tulcea;
12. Comunitatea Rușilor Lipoveni din România - sucursala TULCEA.
14.15 -15.00 Prezentarea și degustarea preparatelor culinare specifice fiecărei comunități etnice, implicate în proiect.
15.00 Cuvânt de încheiere.
May be an image of 1 person and text that says 'COMUNITATEA SLOLE PRIMARIA MUNICIPIULUI TULCEA MOZAIC ni CULTURAL TULCEAN PARADA PORTURILOR POPULARE ȘI EXPOZIȚIA REȚETELOR MINORITĂȚILOR DIN TULCEA PROIECT FINANȚAT DE PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TULCEA 1 OCTOMBRIE 2023, INTERVALUL ORAR1300 ORAR COMPLEXUL TURISTIC „LA MARCU