Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

La Școala Gimnazială „S.A. Esenin" din Ghindărești

????La Școala Gimnazială "S.A. ESENIN" din Ghindărești, jud. Constanța, în prezența deputatului Silviu Feodor, președintele Asociației “Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, și a președintei Comunității locale - prof. Anfisa Demid, au loc, în cursul zilei de astăzi, 20 noiembrie 2023, mai multe activități privind promovarea specificului etniei rușilor lipoveni.
????Elevii din Ghindărești împreună cu cadrele lor didactice au pregătit pentru oaspeți și invitați un program cultural-artistic.
????Manifestările culturale se vor încheia cu un dialog între reprezentanți din conducerea unității școlare, ai CRLR, ai Prefecturii Constanța (delegație condusă de dl subprefect Șenol Ali), precum și inspectori de la IȘJ-Constanța.
????Vizita oficialităților constănțene are loc ca urmare a participării pe 14 noiembrie 2023 a ansamblului de dansuri NOVOSEOLSKIE TANȚORÎ din Ghindărești, care a reprezentat Liceul Teoretic "Ioan Cotovu"-Hârșova și Comunitatea Rușilor Lipoveni din România la manifestarea cultural-artistică denumită “Armonii interculturale dobrogene”, ca parte a proiectului ISTORIE ȘI CIVILIZAȚIE ÎN DOBROGEA MULTICULTURALĂ.
Participanții la evenimentul organizat săptămâna trecută la Constanța au marcat 145 de ani de la reintergrarea Dobrogei.
Reamintim că 14 noiembrie este ZIUA DOBROGEI.
Amănunte - în nr. 11/2023 al publicației “Zorile”.