Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

Cu prilejul Zilei Minorităților Naționale din România

Cu prilejul Zilei Minorităților Naționale din România, marcată an de an pe 18 decembrie, mesajul deputatului Silviu FEODOR, președintele Comunității Rușilor Lipiveni din România (CRLR):
✳️“Ziua Minorităților Naționale reprezintă un prilej de celebrare a diversității etnice din România, a multitudinii de elemente culturale, lingvistice și religioase, într-o conlucrare fundamentală de respect reciproc și atașament față de valorile și principiile democratice.
✳️Minoritățile Naționale reprezintă pentru România un important factor în perfecționarea și dezvoltarea societății în ansamblul ei.
✳️Tradițiile și moștenirile culturale ale fiecărei etnii istorice au intrat în complementaritate cu cele ale majorității, contribuind la configurarea corolarului spațiului de valori european.
✳️Adresez calde urări de sănătate, bucurie și prosperitate fiecărei minorități din acest spațiu românesc, inclusiv tuturor cetățenilor României!
✳️ La Mulți și Binecuvântați Ani!”.