Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

Impactul formării asupra activității didactice în școlile din Delta Dunării

Casa Corpului Didactic tulcea@facebook:
„Atelier de lucru cu tema ”Impactul formării asupra activității didactice în școlile din Delta Dunării”, organizat de Casa Corpului Didactic Tulcea și Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CRLR), în cadrul parteneriatului startat în septembrie 2022.
La școlile din localitățile Mila 23 și Periprava, echipele celor două organizații s-au reunit în ateliere de lucru destinate cadrelor didactice, pentru a împărtăși experiențe și bune practici din activitatea didactică. În completare, vizita efectuată la Comunitatea rușilor lipoveni din Sulina a facilitat cunoașterea culturii și a tradițiilor specifice acestei etnii.
În anul școlar 2022-2023, trei cursuri au fost incluse în oferta Casei Corpului Didactic Tulcea, avizată de Ministerul Educației, fiind formați 113 profesori care predau atât limba rusă maternă, religia ortodoxă de rit vechi, istoria și tradițiile rușilor lipoveni din România, cât și alte discipline școlare în cadrul cărora noțiunile însușite constituie un suport pentru integrarea elevilor refugiați din Ucraina, parte dintre ei și familiile acestora fiind vorbitori de limbă rusă.
Un parteneriat solid încheiat între Casa Corpului Didactic Tulcea și Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CRLR), axat pe dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, integrare și incluziune, care continuă și în anul școlar 2023 – 2024.
Un proiect care beneficiază de susținerea domnului Silviu Feodor, deputat în Camera Deputaților din România, președinte al Comunității Rușilor Lipoveni din România și de implicarea doamnei Svetlana Crăciun, referent cultural”.