Noua conducere a ATRLR

După prezentarea Dării de seamă și a Raportului de activitate a Consiliului Director al ATRLR, organele de conducere ale Asociației au fost oficial dizolvate, următoarea etapă fiind prezentarea candidaturilor pentru funcția de președinte al ATRLR. Competiția electorală s-a ținut între Leonard Filip din Manolea (jud. Suceava) și Iulia Haralambie din Sarichioi (jud. Tulcea). Ambii candidați sunt președinți ai asociațiilor de tineret din localitățile natale, cu activitate deosebită în cadrul acestora, dar și în Comunitate. Au studii superioare finalizate sau în curs de finalizare, iar obiectivele lor în ceea ce privește viitorul ATRLR nu sunt întocmai diferite. Cu toate acestea, după exprimarea votului, Iulia Haralambie din Sarichioi a obținut susținerea majorității, obținând 19 din cele 23 de voturi valabil exprimate.
Tânăra Iulia Haralambie este absolventă a Facultății de Construcții Civilie, Industriale și Agricole (FCCIA) din cadrul Universității Tehnice de Construcții București (UTCB), cu studii de masterat, specializarea „Inginerie Structurală”. A lucrat ca inginer proiectant în diverse companii, iar în prezent este inspector asistent în cadrul Direcției de Investiții, Fonduri Externe și Managementul Proiectelor a Consiliului Județean Tulcea. Deosebit de atașată de valorile tradiționale ale rușilor lipoveni și de satul natal, a dus numele Comunității Rușilor Lipoveni din România pe cele mai înalte culmi la concursurile școlare, obținând prestigioase distincții în țară și în străinătate. Pentru următorii 2 ani de zile, ea va fi reprezentantul tinerilor și membru în Consiliul Director al CRLR. Îi urăm mult succes în noul mandat și toate proiectele să fie reușite!
O prerogativă a președintelui ATRLR este aceea de a propune componența viitorului Consiliu Director. Astfel, propunerile au fost: Livia Ivan (din Sarichioi) pentru funcția de vicepreședinte; secretar – Daniela Niculae din Ghindărești, jud. Constanța: membri: Leonard Filip din Manolea și Constantin Tudosă din Fălticeni, jud. Suceava; membri supleanți: Nichita Condratov din Iași și Ana Vasiliev din Slava Rusă, jud. Tulcea. Propunerile au fost supuse la vot și adoptate în unanimitate, în aplauzele tuturor celor prezenți în sală.
Deputatul Silviu Feodor a felicitat noua echipă de conducere a Asociației și i-a asigurat pe tinerii proaspăt aleși de întreaga sa susținere. Am remarcat, la rându-mi, că o echipă în care: doi membri sunt ingineri constructori, alături de care se află un tânăr expert în IT, o tânără contabilă și o viitoare absolventă în limbi străine, nu poate fi altfel decât o echipă puternică și bine pregătită pentru provocările mandatului pe care și l-au asumat.
La punctul Diverse, s-a consemnat în procesul-verbal al ședinței Adunării Generale propunerea președintelui în funcție, a subsemnatului, de a modifica Regulamentul de organizare și funcționare al ATRLR și aducerea sa la o formă modernă, care să corespundă nevoilor reale ale Asociației, atât în planul de organizare formală, cât și în aspecte care țin de reprezentativitatea tinerilor în structuri, obiectivele și scopul organizației de tineret. Am asigurat noua conducere de întregul meu suport în atingerea acestui obiectiv și reiterez disponibilitatea ca urmare a experienței mele în acest proces.
După epuizarea punctelor de pe Ordinea de zi, nefiind alte adăugiri și completări, lucrările au fost declarate închise, iar ședința Adunării Generale a Asociației Tinerilor Ruși Lipoveni din România (ATRLR) a fost încheiată.