2021 - An aniversar. La Brăila

✅12 noiembrie este ziua de pomenire a Adormirii primului mitropolit al Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi, Ierarhia de Fântâna Albă - ÎPS Ambrosie (1791-1863).
În cartierul Pisc din Brăila, la biserica ortodoxă de rit vechi cu hramul dedicat acestei zile de pomenire a ÎPS Mitropolit Ambrosie, au fost evidențiate astăzi mai multe aspecte importante din Biserica Ortodoxă de Rit Vechi din România.
Actualul Mitropolit al Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi - Înalt Prea Sfințitul Leontie (Lavrente Izot), Arhiepiscop de Fântâna Albă și de București, Mitropolit al tuturor ortodocșilor de rit vechi din lume, imediat după slujbă, e evocat viața și activitatea marii personalități ÎPS Mitropolit Ambrosie.
A reamintit și faptul că pe 3 iunie 2000 rămășițele pământești ale primului Mitropolit ortodox de rit vechi de Fântâna Albă – ÎPS Ambrosie – au fost aduse din Trieste (Italia) la Brăila. Cu ocazia Soborului Mondial al Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi din septembrie 1996 de la Brăila, Mitropolitul Ambrosie a fost trecut în rândul sfinților. Prin urmare, sunt 25 de ani de atunci.
✅Anul 2021 este an aniversar - s-au împlinit 75 de ani de la recunoașterea oficială a Bisericii Ortodoxe de rit Vechi din România, precum și 175 de ani de la întronizarea primului mitropolit al Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi, Ierarhia de Fântâna Albă - ÎPS Ambrosie.
✅Tot în acest an, ÎPS Mitropolit Leontie marchează două evenimente jubiliare: în luna august a împlinit 55 de ani, iar pe 27 octombrie a.c. - 25 ani de când este Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi.
✅Deputatul Silviu Feodor, președintele CRLR, i-a transmis din partea Comunității un mare buchet de flori și cadouri simbolice. La rândul său, Mitropolitul Leontie a oferit Comunității în dar o icoană cu chipul Sfântului Mărturisitor Mitropolit Ambrosie, pomenit pe 12 noiembrie în calendar.
✅De asemenea, în 2021, Prea Sfințitul Episcop Vicar Ghennadie din Brăila a împlinit 40 de ani, iar PS Paisie - Episcop de Tulcea - are deja 15 ani de slujire arhierească.
✅Transmitem și noi înaltului ierarh al Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi, precum și celor doi episcopi urări de sănătate și să aibă ajutor de la Dumnezeu în slujirea staroverilor și a Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi, ierarhia de Fântâna Albă.