„Creativitate în diversitate: ateliere de meșteșuguri și artizanat
LA SULINA!

În perioada 11 - 14 august 2024, Sulina (cel mai estic oraș din România), jud. Tulcea, va găzdui un mare eveniment cultural!

Denumit „Creativitate în diversitate: ateliere de meșteșuguri și artizanat”, proiectul Asociației “CRLR” se derulează cu finanțare nerambursabilă din partea Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI), în parteneriat cu Uniunea Sârbilor din România și Uniunea Bulgară din Banat - România.

Parada portului popular va avea loc pe 11
august 2024 cu începere de la ora 18:00 pe faleza din Sulina, imediat după care este prevăzută în program Festivitatea de deschidere, cu alocuțiuni ale oficialităților, prezentarea participanților, precum și spectacolul de cântece tradiționale ale rușilor lipoveni, sârbilor și bulgarilor.

Prezentarea standurilor expoziționale, meșteșugărești, cu obiecte realizate de meșteșugarii etnici, costume tradiționale, precum și standuri cu cele mai noi titluri publicate de editurile organizațiilor etnice va avea loc pe 12 august 2024, de la ora 09:00, fiind prevăzute și câteva ateliere de creație, demonstrații de bună practică pentru pasionații de meserii tradiționale ale grupurilor etnice.

Pe 12 august, între ora 18:00 și ora 19:30, toți sunt invitați la Spectacolul de cântece și dansuri tradiționale ale rușilor lipoveni, grecilor, ucrainenilor, sârbilor și bulgarilor.

Festivitatea de închidere a manifestărilor cultural-artistice prevăzute în proiectul „Creativitate în diversitate: ateliere de meșteșuguri și artizanat” al Asociației “CRLR” cu susținerea financiară din partea DRI va avea loc marți, 13 august 2024, începând cu ora 10:00.
Vor fi acordate diplome participanților, după care va urma un spectacol de cântece și dansuri tradiționale.

Așa cum este evidențiat în proiect, scopul evenimentului de la Sulina constă în “promovarea diversității meșteșugurilor, a culturii și tradițiilor minorităților naționale într-un spațiu cosmopolit, aflat între Dunăre și Marea Neagră, în vederea stimulării interesului în cunoașterea elementelor identitare ce definesc grupurile etnice din spațiul românesc”.

Succes!