Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

„Un an fără IVAN. In memoriam: Omul și Campionul”

Astăzi, 9 decembrie 2022, în cadrul Târgului de carte „Gaudeamus” de la Romexpo din București, în Spațiul de evenimente “Mircea Nedelciu”,
este lansat albumul „Un an fără IVAN. In memoriam: Omul și Campionul” (autor: Anca Libidov, tehnoredactare - copertă, DTP@prepress: Leonard Lunguleac).
Albumul a ieșit de sub tipar cu sprijinul financiar al Comunității Rușilor Lipoveni din România, la Editurile „Eikon” și „C.R.L.R.” din București.
Cei interesați de achiziționarea albumului se pot adresa secretariatului CRLR din București (tel.: 021 312 09 94 sau office@crlr.ro)
Reamintim că marele sportiv campion național, european, mondial și olimpic, antrenor și antreprenor Ivan Patzaichin s-a născut pe 26 noiembrie 1949 într-o familie de ruși lipoveni din Mila 23, în Delta Dunării, și a plecat dintre noi pe 5 septembrie 2021.
Deputatul Silviu Feodor:
”Volumul in memoriam Ivan Patzaichin reprezintă omagiul pe care îl aduce Comunitatea Rușilor Lipoveni din România marelui campion, canoistul de aur și etnicul nostru din Delta Dunării, la un an de la marea trecere din acea zi de septembrie 2021.
Ivan a fost Omul iubit de toți, modest în toată măreția lui, un profesionist care a considerat munca, perseverența și seriozitatea elemente hotărâtoare în urcușul spre cele mai înalte trepte ale podiumurilor olimpice.
Cartea îi așteaptă pe toți doritorii să îl (re)descopere pe tot traseul vieții lui, pornind dinspre Mila 23, trecând victorios liniile de sosire ale competițiilor internaționale, apoi investind în activități de responsabilizare a tot ceea ce are legătură cu Delta, tinerii, apa și oamenii ei.
Apariția acestui album cu valoare documentară a fost posibilă prin finanțarea CRLR, în coeditare cu Editura Eikon, cu sprijin și implicare din partea Asociației “Ivan Patzaichin - Mila 23”.
Toate emoțiile și trăirile acestei cărți au fost așezate cu măiestrie de către colega noastră Anca Libidov.
Parcurgerea acestei cărți-album va fi un prilej de a ne deschide mai mult inima și sufletul de a prețui valorile care au adus Glorie acestei minunate țări, România.
Ne dorim ca această carte să fie în cât mai multe biblioteci, fie ele școlare sau personale, și îi asigur pe cititori, pe cei care l-au cunoscut, l-au iubit și continuă să îl iubescă pe marele OM și Campion Ivan Patzaichin că vor avea o trăire sufletească aparte.”