La Târgu Frumos

Întrevederea de astăzi, 9 mai 2022, cu preotul paroh părintele Anichita (Ichim) și câțiva dintre etnicii ruși lipoveni din Târgu Frumos a președintelui CRLR, deputatul Silviu Feodor, s-a desfășurat chiar pe locul unde în 2013 au început lucrările la un nou lăcaș de cult starover.
????Discuțiile au vizat stadiul lucrărilor la biserica ortodoxă de rit vechi cu hramul “Înălțarea Domnului” din Târgu Frumos, ridicată pe locul fostei biserici din lemn cu aceeași sărbătoare a hramului.
????Deputatul Silviu Feodor a subliniat importanța Recensământului populației și locuințelor, al cărui rezultat constituie un criteriu de bază privind acordarea sprijinului financiar din partea statului român pentru lucrările de construcții la clădirile de cult, inclusiv cele care aparțin minorităților naționale. Menționăm că parohia din Târgu Frumos s-a bucurat în mai multe rânduri de sprijinul financiar din partea Secretariatului de Stat pentru Culte.
Nu uitați, până pe 15 mai 2022 vă puteți autorecenza - detalii aici https://www.recensamantromania.ro/recenzare-on-line/
După 16 mai, va veni recenzorul acasă la cei care nu s-au autorecenzat!