Promovarea diversității culturale, la Brătești

PROMOVAREA DIVERSITĂȚII CULTURALE, LA BRĂTEȘTI
????Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CRLR) și filiala acesteia din Brătești, jud. Suceava (CRL-Brătești), au organizat duminică, 8 mai 2022, la Centrul de Educație și Cultură al CRL-Brătești, evenimentul „Promovarea diversității culturale prin dialog între comunitățile locale”.
Printre participanți - și reprezentanții filialele CRLR din zona Moldovei.
????După Cuvântul de deschidere din partea președintelui CRLR, deputatul Silviu Feodor, și cel al președintelui CRL-Brătești, Chirilă Moroi, dezbaterile pe tema „Promovarea diversității culturale prin dialog între comunitățile locale” au fost urmate de o sesiune de întrebări, răspunsuri și concluzii.
????Discuțiile au vizat aspecte privind multiculturalitatea și promovarea diversității culturale, cu referire expresă la tradițiile și obiceiurile specifice ale rușilor lipoveni, cultura, istoria și spiritualitatea staroverilor din România ca parte integrantă a culturii naționale a poporului român.
????Au fost abordate diverse aspecte privind activitatea Comunității, precum și viitoarele proiecte culturale, științifice, sportive și spirituale, chiar la Centrul de Educație și Cultură al CRL-Brătești.
????Au fost dezbătute și teme referitoare la Recensământul populației și locuințelor, aflat în desfășurare, despre importanța căruia va vorbi atât președintele CRLR, deputatul Silviu Feodor, cât și președinții Comunităților locale.
????Evenimentul din 8 mai a.c. de la Brătești a avut ca scop și una dintre prevederile Statutului CRLR: „unirea eforturilor membrilor săi în apărarea și exercitarea drepturilor la păstrarea, dezvoltarea și exprimarea identității etnice, lingvistice și religios-culturale a etnicilor ruși lipoveni”.