Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

Comunitatea rușilor lipoveni din Vaslui

????În data de 8 mai 2022, a avut loc, la Vaslui, Adunarea generală de alegeri a noului comitet de conducere a CRL-Vaslui.
????Reuniunea membrilor comunității locale s-a desfășurat în prezența președintelui CRLR, deputatul Silviu Feodor, membru de drept în Consiliul Director al CRLR.
????Din Comitetul de inițiativă privind reactivarea comunității locale a rușilor lipoveni din Vaslui, ales pe 29 aprilie 2022, au făcut parte (ei au și convocat Adunarea generală de astăzi): președinte: Alexandru Moroi; Vicepreședinte: Claudia Moroi; Secretar: Grecu Ioachim.
????Pe 8 mai a.c. au fost aleși pentru următorii patru ani, ei urmând să relanseze activitatea comunității locale a rușilor lipoveni:
Președinte: Alexandru Moroi,
Vicepreședinte: Claudia Moroi,
Secretar: Mihai Antipa,
Membri: Mihai Lazarof și Grecu Ioachim,
Membru supleant: Antonina Lazarof.
????Noul comitet de conducere, conform Statutului CRLR, urmează să fie validat la proxima ședință a CD al CRLR.
SUCCES!