Scurtă întâlnire de lucru la CJ Constanța

Președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, Mihai Lupu, despre vizita la CJ de astăzi, 4 iulie 2022, a “președintelui Comunității Rușilor Lipoveni din România, deputatul Silviu Feodor, și a subsecretarului de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Cristian-Mihael Leonov.
Printre temele abordate în cadrul întâlnirii se numără revitalizarea sectorului de pescuit, prin crearea unui sistem integrat care să păstreze specificul tradițional al acestei activități care se identifică în memoria colectivă cu cea a comunității rușilor lipoveni, dar în același timp îmbinând facilitățile moderne pentru a crește profitabilitatea acestui sector.
Oaspeții mei au salutat demersurile Consiliului Județean Constanța în acest domeniu și și-au exprimat întreaga susținere.
Un alt subiect pe agenda întâlnirii a vizat propunerea realizării în viitor a unui eveniment aniversar, la împlinirea a 300 de ani de la atestarea documentară a minorității rușilor lipoveni pe teritoriul României”.