Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

La Măgurele

Pe 1 septembrie 2022, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CRLR), cu aprobarea Consiliului Științific al INFRPR (Institutul Național pentru Fizica Laserelor Plasmei și Radiațiilor), a organizat o excursie de o zi de vizitare a Platformei de Fizică de la Măgurele, județul Ilfov.
“Excursia am organizat-o, fiind preocupați de pregătirea și educarea generațiilor mai tinere și din dorința de a atrage cât mai mulți tineri etnici către nobila profesie de medic, știind despre beneficiile laserului în medicină” - a declarat președintele CRLR, deputatul Silviu Feodor.
Un grup de 35 de persoane (elevi etnici din toată țara și câțiva însoțitori) au vizitat platforma științifică de la Măgurele, laboratoarele de spectroscopie și optică laser, de Interacțiuni Laser - Suprafață - Plasmă, de procesare cu laser a materialelor metalice și ceramice, de macroprocesare laser, de măsurare și etalonare a fibrelor optice din cadrul Centrului de tehnologii avansate cu laser.
Delegația din partea CRLR a fost întâmpinată de către directorul general dr. Cristian Mihăilescu - un prieten al deputatului Silviu Feodor.
Și pentru că luni, 5 septembrie 2022, începe Anul Școlar 2022-2023, președintele Silviu Feodor le-a urat elevilor mult succes și spor la învățătură!
Amănunte despre vizită - în numărul viitor al Zorilor.
VIZITĂ DE LUCRU
Deputatul Silviu Feodor, președintele CRLR, a efectuat, în cursul zilei de astăzi, o vizită de lucru la Primăria orașului Măgurele, jud. Ilfov.
Discuțiile cu primarul Constantin Narcis Cătălin au vizat demersurile privind aprobarea în urma obținerii a tuturor avizelor și acordurilor specificate a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) în care este încadrat amplasamentul bisericii ortodoxe de rit vechi “Înălțarea Domnului” din Măgurele/București.