Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

Ușile. Maşa şi Extraterestrul

Nichita Danilov
Ușile. Maşa şi Extraterestrul

Anul editorial 2022 s-a deschis, la editura „C.R.L.R” a Comunității Rușilor Lipoveni din România, cu un volum bilingv (româno-rus) în ediție jubiliară, dedicat poetului și scriitorului ieșean Nichita Danilov. Ne referim la ultima carte de autor a lui Nichita Danilov - Ușile. Maşa şi Extraterestrul - din cele peste 35 apărute, de-a lungul vremii, la diverse edituri. În acest an, autorul a împlinit, pe 7 aprilie, 70 de ani de viață, marcați și printr-o activitate impresionantă pusă în slujba culturii românești.
Atât poezia, cât și proza lui Nichita Danilov abundă în simboluri și întrebări, care ne îndeamnă mereu la introspecție. Întrepătrunderea realului cu fantasticul, multitudinea de metafore, accente de ironie și chiar autoironie, configurează o operă vastă și complexă. Selecția de texte pentru volum s-a făcut împreună cu autorul.