Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

Iulian Serghei din Sarichioi – medalie europeană de bronz

La Campionatele Europene de kaiac-canoe pentru juniori şi tineret U23 de la Montemor-o-Velho din Portugalia, desfășurate în perioada 26-30 iulie 2023, echipajul format din Iulian Serghei și Ioan Rotundu a cucerit medalia de bronz pentru România, în proba masculină de canoe dublu juniori pe distanța de 1.000 de metri, cu timpul de 3 min 53 sec 646/1000.
Iulian Serghei este din Sarichioi, jud. Tulcea, localitatea natală și a campionului mondial și european la seniori, canoistul Cătălin Maxim Chirilă.
Având și el deja în palmares medalii la numeroase competiții naționale, canotorul Iulian Serghei este legitimat la Clubul Sportiv Municipal „Danubiu” din Tulcea (antrenor: Nicoleta Tertiş), fiind component al Lotului Naţional de Canoe Juniori. În acest an, Iulian Serghei a câștigat aurul la toate cele trei probe de viteză (500 m, 1.000 m şi 4.000 m) din cadrul Campionatului Naţional de Primăvară Juniori 1, de la Bascov, Piteşti.
Iulian Serghei face canotaj din vara anului 2017, când, pe 25 iunie, începea să practice oficial canoe la Clubul Sportiv Municipal „Danubiu” din Tulcea.
Mult succes în continuare, Iulian Serghei!

S.M.

„Zorile” № 8-9 (369-370)/2023, p. 16