Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

Andrei Chipreanov din Rădăuți – vicecampion mondial

La ediția a 44-a a Campionatului Mondial de Skandenberg din acest an, desfășurată în Kazahstan în perioada 24 august - 3 septembrie, Andrei Chipreanov din Rădăuți, județul Suceava, a devenit vicecampion mondial la brațul drept, categoria 100 de kilograme.
„Este cel mai important titlu pe care l-am obținut până acum – a declarat Andrei Chipreanov. Am ajuns neînvins în finala Campionatului Mondial, într-o competiție extrem de dură, împotriva celor mai buni armwrestleri din lume. Recunoștința mea merge către frații Spița, Sergiu, Tudor și Ion, și către companiile pe care le conduc, Lincor Trans și Romoldova. Fără sprijinul lor moral și material, nu aș trăi acum cel mai sublim moment al carierei mele. Mulțumesc tuturor pentru susținere.”
Sportivul Andrei Chipreanov, născut pe 27 octombrie 1987 la Rădăuți, este legitimat la Clubul „Bucovina” și este un practicant al skanderbegului, fiind deja multiplu campion național (la ambele braţe ), vicecampion mondial la mâna dreaptă (în 2010, în Polonia; este supranumit şi „Glonţul”, după modul în care-şi învinge adversarii) și campion european (în 2013, în Lituania, cu brațul stâng) la acest sport.
Felicitări, Andrei Chipreanov!