Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

Alegerile locale – 2020

Din partea Comunității Rușilor Lipoveni din România (CRLR), al cărei semn electoral este LOTCA, pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 s-au înscris în cursa electorală pentru funcția de primar patru etnici: Filip NICULAEV - la Climăuți/Mușenița, județul Suceava; Dorina MELICOV - la Ghindărești, județul Constanța; Ignat IVAN - la Slava Cercheză, județul Tulcea; Victor SARAEV - la Sulina, județul Tulcea.

De asemenea, liste din partea CRLR au fost depuse pentru Consiliul Județean (la Brăila), iar pentru Consiliul local - în localitățile: Brăila, Brătești/Stolniceni-Prăjescu (jud. Iași), Carcaliu (jud. Tulcea), Climăuți/Mușenița (jud. Suceava), Focuri (jud. Iași), Ghindărești (jud. Constanța), Lipoveni/Mitocul Dragomirnei (jud. Suceava), Manolea (jud. Suceava), Mila 23/Crișan (jud. Tulcea), Sarichioi (jud. Tulcea), Slava Cercheză (jud. Tulcea), Sulina (jud. Tulcea), Periprava /C.A. Rosetti (jud. Tulcea), Târgu Frumos (jud. Iași), Tulcea.

Pentru afirmarea etniei rușilor lipoveni, pentru promovarea valorilor, a tradițiilor și obiceiurilor strămoșești, pentru asigurarea unității și a armoniei multiculturale locale și naționale, prin primarii și consilierii din partea CRLR se va urmări asigurarea respectării și promovării libertăților și drepturilor fundamentale și ale etnicilor, consacrate de Constituția României, tratatele și convențiile internaționale semnate și ratificate de țara noastră.