Vizită de lucru la CRLR

În cursul zilei de astăzi, 20 mai 2021, la invitația deputatului Silviu Feodor - președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România (CRLR), a avut loc, la sediul din București al CRLR, vizita de lucru privind organizarea unei viitoare expoziții în Palatul Parlamentului și demararea procedurilor privind desfășurarea seriei de manifestări dedicate împlinirii în 2024 a 300 de ani de la atestarea documentară a rușilor lipoveni în localitatea Lipoveni, jud. Suceava (în anul 1724).
Deputatul Varujan PAMBUCCIAN - liderul Grupului parlamentar al Minorităților Naționale, care reprezintă în Parlament minoritatea armeană (Uniunea Armenilor din România), și deputatul Dragoş Gabriel ZISOPOL, reprezentantul Uniunii Elene din România, au vizitat sediul Comunității, cei doi parlamentari fiind pentru prima oară la CRLR, și și-au exprimat interesul cu privire la bogata activitate a CRLR și a redacției „Zorile”.
Discuțiile au vizat o viitoare expoziție a CRLR în Parlamentul României, celor doi parlamentari fiindu-le prezentate de către deputatul Silviu Feodor și cele 50 de lucrări ale elevilor participanți la Concursul nostru online de desene „COSMOS - 60/40”, reunite în cadrul Expoziției de grup în Sala Albastră a sediului din București al CRLR.
Concursul a fost prilejuit de împlinirea în 2021 a 60 de ani de când primul om, Iuri Gagarin, a ajuns în spațiu și pe orbita Pământului, precum și împlinirea în luna mai a.c. a 40 de ani de la zborul primului și, deocamdată, singurului cosmonaut român – Dumitru-Dorin Prunariu.