Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

Gaudeamus, București 2023!

„Standul diversității etnice” la ediția cu numărul 30 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România
????️ Azi, la #gaudeamus30, a fost prezentat publicului larg catalogul - album "Biblioteca Mănăstirii Uspenia. Catalogul cărții vechi și rare, sec. XVI-XVII", vol. I, autori Anca Libidov și arhid. Amfilohie Chioc.
???? Lucrarea, într-o grafică de excepție, este parte componentă a amplului proiect: "Configurarea, catalogarea și digitizarea tezaurului bibliofil din cadrul Mănăstirii Uspenia din Slava Rusă, jud. Tulcea, ca parte integrantă a culturii rușilor lipoveni din România".
???? Volumul este finanțat de CRLR, prin Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Guvernului României, și a apărut în parteneriat cu Editura Eikon.
 Au luat cuvântul:
- deputat Silviu FEODOR, Președintele Comunității Rușilor Lipoveni din România;
- profesor univ. dr. Xenia CRASOVSCHI, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București;
- dr. Alexandr VARONA, istoric;
- dr. Anca LIBIDOV, cercetător în istorie în cadrul CRLR.
 Biblioteca online a acestui fond bibliofil (în continuă updatare) poate fi accesată la adresa: https://www.psse.ro/biblioteca.
????Cei interesați de oferta de carte a Comunității Rușilor Lipoveni din România pot vizita, până pe 26 noiembrie, „Standul diversității etnice” sau pot transmite solicitarea electronică pe office@crlr.ro - adresa CRLR.
????Standul Comunității se află la etajul 2, 336, Pavilionul A din Complexul Expozițional.