A apărut „De-a cerul, de-a pământul, de-a viața”!

A apărut „De-a cerul, de-a pământul, de-a viața”!
????Volumul jubiliar „De-a cerul, de-a pământul, de-a viața” este o antologie de texte scrise de Passionaria Stoicescu, pe care îl dedicăm autoarei la împlinirea în acest an a 75 de primăveri.
Antologia reunește un număr important de titluri de poezie și proză, precum și epigrame, textele fiind selectate, la rugămintea noastră, chiar de către scriitoare din cele 74 de cărți de autor, apărute de-a lungul vremii la diverse edituri. Ne bucură faptul că această carte cu numărul 75 reflectă cei 75 de ani de viață și activitate intensă ai Passionariei Stoicescu.
????Volumul cuprinde patru capitole: Poezie (intitulat În solda lui Guttenberg), Proză (Acasă nu e nimeni), Literatură pentru copii și tineret (intitulat Un copil e rodul sfânt; cu poezie, proză și dicționare în versuri), cartea încheindu-se cu o selecție din celebrele Epigrame, pentru care autoarea a și fost premiată cu câțiva ani în urmă.
De asemenea, am inserat, după fiecare capitol, fragmente din referințele critice cu privire la diverse cărți ale scriitoarei Passionaria Stoicescu, consemnate în presa vremii sau pasaje din prefețele câtorva volume, din care se pot extrage date asupra personalității ei, precum și cele privind ansamblul operei complexe.
????Iar nota biobliografică și cele câteva fotografii ale Passionariei Stoicescu din finalul volumului vor creiona și mai bine bogata și impresionanta activitate a domniei sale în slujba culturii românești.
Momentul aniversar ne aduce în suflete multă bucurie și o felicităm pe autoarea Passionaria Stoicescu, cea plină de optimism debordant și dăruire totală, pentru întreaga sa activitate, încununată cu succes. Îi transmitem gândurile noastre cele bune, urări de sănătate și împliniri, precum și multă putere pentru alte proiecte editoriale. În cei 75 de ani s-a dovedit a fi un exemplu de dăruire față de slova cea frumoasă. Vivat, crescat, floreat!
????Nu ne rămâne decât să lansăm îndemnul nostru către cititori de a lectura acest volum jubiliar cuprinzător, care este o încântare pentru suflet.
(S. M., Nota editorului, v. „De-a cerul, de-a pământul, de-a viața”, Passionaria Stoicescu, Editura „C.R.L.R.”, București, 2021, p. 7).
Cei interesați de achiziționarea cărții „De-a cerul, de-a pământul, de-a viața”, apărută la editura “C.R.L.R.”, la inițiativa deputatului Silviu Feodor și cu sprijinul financiar al Comunității (Prefață: Titus Vîjeu; tehnoredactor: Valentin Filat; copertă: Maria-Viorica Mateescu), se pot adresa secretariatului CRLR (021 312 09 94, office@crlr.ro).