Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

Ziua Minorităților Naționale

???? Azi, Minoritățile Naționale din România marchează expresia bunei conviețuiri într-un stat ce protejează democrația, drepturile, libertatea și egalitatea tuturor cetățenilor, indiferent de originea etnică, religioasă, lingvistică și culturală.
????Această zi aniversară este dovada unei societăți românești mature, care a înțeles că respectul și acceptarea fiecărui om, indiferent de etnie, religie, cultură și limbă, reprezintă un fundament solid pentru o democrație durabilă.
♻️ Drepturile identitare ale persoanelor aparținând minorităților naționale au fost edificate prin Rezoluția Adunării Generale a ONU, din 18 decembrie 1992. România s-a raliat acestui context internațional prin aprobarea HG nr. 881/1998. Din anul 2017, ziua de 18 decembrie a devenit sărbătoarea națională a minorităților naționale din România.
????Anul 2023 este unul festiv și pentru Consiliul Minorităților Naționale, la 30 de ani de la înființare. CMN este un organism consultativ al Guvernului României, constituit cu scopul de a facilita colaborarea între minoritățile naționale și administrația centrală și locală, precum și îmbunătățirea exercitării drepturilor persoanelor minoritare etnice, conform Constituției și legilor în vigoare.
????La mulți ani tuturor cetățenilor aparținând minorităților naționale din România!
????La mulți ani României multietnice, multiculturale și multiconfesionale!