Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

Mesajul președintelui Asociației “Comunitatea Rușilor Lipoveni din România” (CRLR), deputatul Silviu Feodor:

Mesajul președintelui Asociației “Comunitatea Rușilor Lipoveni din România” (CRLR), deputatul Silviu Feodor:
✳️“Vă felicit cu prilejul Zilei Comunității Rușilor Lipoveni din România și al Zilei limbii materne ruse!
✳️Astăzi, după calendarul iulian, sărbătorim și Soborul Sfinților Trei Ierarhi - Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur!
✳️La 34 de ani de la înființarea CRLR, este un prilej de bucurie a faptului că în această asociație a noastră, cu sprijinul statului român, cu tot potențialul uman, cultural și spiritual al etniei, am reușit împreună să contribuim la prosperitatea materială și culturală a țării.
✳️ În ultima perioadă, au fost organizate și desfășurate numeroase activități și evenimente cu caracter cultural, științific, educativ, sportiv, la care au luat parte personalități, oaspeții de seamă, academicieni, oameni de stat, oameni de cultură, reprezentanți ai administrației centrale, județene și locale, experți din diferite domenii, prieteni și colaboratori ai Comunității noastre.
✳️Un aspect deosebit de important al activităților noastre are ca prioritate educația și învățământul.
Au fost lărgite proiectele de cercetare a istoriei și culturii noastre identitare, în urma cărora au fost publicate importante lucrări de mare valoare culturală.
✳️Au fost desfășurare și s-au intensificat acțiunile cu caracter umanitar.
✳️Anul 2024 va fi cu multe evenimente culturale aparte, cel mai important fiind marcarea celor 300 de ani de la atestarea documentară a localității Lipoveni, jud. Suceava, precum si alte acțiuni și activități de promovare a identității noastre etnice.
✳️Pentru toate acestea, țin să mulțumesc lui Dumnezeu pentru faptul că trăim în această țară binecuvântată, și, încă o dată, tuturor celor implicați în crearea cadrului necesar pentru desfășurarea activităților Comunității noastre, reprezentanților statului român, care au grijă ca etnia noastră să rămână una dintre florile frumoase ale buchetului de comunități etnice ce dau culoare conviețuirii pașnice între diversele etnii ce compun mozaicul etnic al țării și populația majoritară românească.
????Многая лета Общины русских-липован Румынии, многая лета всем нашим друзьям и близким!
МНОГАЯ ЛЕТА НАШЕЙ ПРЕКРАСНОЙ РУМЫНИИ!
La mulți ani Comunității Rușilor Lipoveni din România, la mulți ani tuturor prietenilor și apropiaților noștri!
LA MULȚI ANI MINUNATEI NOASTRE PATRII, ROMÂNIA!”.