Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

Evenimentul aniversar la Banca Națională a României

În cursul zilei de azi, 5 decembrie 2023, la invitația domnului Director General al Bibliotecii Academiei Române, prof. ing. Nicolae Șt. NOICA, membru de onoare al Academiei Române, domnul Președinte al Comunității Rușilor Lipoveni din România, deputat Silviu FEODOR, însoțit de dr. Anca LIBIDOV, cercetător în cadrul CRLR, a participat la evenimentul aniversar „Nicolae Șt. Noica la 80 de ani”, desfășurat la Banca Națională a României.
♦️Cu această ocazie, în semn de profund respect și aleasă prețuire pentru susținerea culturală și deosebita colaborare, Președintele CRLR i-a oferit domnului academician placheta Comunității.
♦️Momentul aniversar a fost marcat și de încărcătură emoțională, deoarece domnul deputat Silviu FEODOR s-a numărat printre studenții domnului profesor NOICA, o adevărată enciclopedie în materie de construcții și cultură, după cum apreciază fostul discipol personalitatea maestrului său: „Născut sub semnul cifrei 7, «în ziua a șaptea a lunii a șaptea», ați fost binecuvântat de Dumnezeu. Reprezentați una dintre personalitățile României care lasă o amprentă hotărâtoare în istoria acestei țări, atât prin munca acerbă de cercetare, cât și prin obârșia familiei, fiind nepotul marelui filozof Constantin Noica. Am avut parte de un profesor universitar de calibru, un bun specialist în domeniul construcțiilor, dublată fiindu-i personalitatea de nivelul extraordinar de cultură. Pentru toate acestea vă mulțumesc și vă doresc, în preajma sărbătorii zilei de nume, Sfântul Nicolae, după calendarul gregorian, «La mulți și binecuvântați ani!»”.