Întâlnire cu reprezentanții Sindicatului Național al Vameșilor și Polițiștilor PROLEX

Ca urmare a materialului video denigrator la adresa etniei noastre, postat pe canalul de YouTube, la solicitarea Sindicatului Național al Vameșilor și Polițiștilor PROLEX, a avut loc, la sediul central al Comunității Rușilor Lipoveni din România (CRLR) din București, în cursul zilei de 1 iulie 2020, o întrevedere între reprezentanții CRLR și PROLEX.


În cadrul discuțiilor purtate, reprezentanții PROLEX și-au exprimat regretul pentru materialul postat pe canalul de YouTube și și-au cerut, încă o dată, scuze. Totodată, au propus CRLR realizarea unui material video amplu despre realitatea obiectivă a etnicilor ruși lipoveni din Delta Dunării, exprimându-și dorința de colaborare și în alte proiecte care să evidențieze etnia noastră.


Reprezentanții CRLR au apreciat poziția PROLEX, urmând ca la proxima ședință a Consiliului Director, care va avea loc la Carcaliu, jud. Tulcea, pe data de 10 iulie a.c., să fie stabilită forma de colaborare cu această instituție.


Delegația PROLEX a fost condusă de către dna Teodora Ghiveci, vicepreședintele instituției, iar delegația CRLR - de către dl Silviu Feodor, președintele organizației noastre.

Alin Valentin STALENOI,
Director general al CRLR