Discuții privind sănătatea

Chiar în ziua de pomenire a Sfântului mucenic Haralambie, apărătorul de boli și izbăvitorul împotriva ciumei, conform calendarului iulian, sediul din București al Comunității Rușilor Lipoveni din România (CRLR) a fost vizitat, la invitația deputatului Silviu FEODOR, de către Președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, Dr. Nelu TĂTARU, fostul ministru al Sănătății.

Reamintim că din Comisia parlamentară pentru sănătate și familie din Camera Deputaților face parte și deputatul Silviu Feodor - președintele CRLR.

La discuții au mai participat directorul general al CRLR Alin Valentin STALENOI, precum și doctorul Toni FEODOR, medic chirurg, flebolog de renume mondial, consilierul onorific al deputatului Silviu Feodor pe probleme de sănătate.

Dintre temele abordate, evidențiem:

* necesitatea unei legi privind stimularea și motivarea cadrelor medicale de a efectua serviciul profesional în zona Deltei Dunării, ca urmare a unei acute lipse a personalului medical în localitățile din arealul deltaic;

* introducerea în școli a educației sanitare. Dl dr. Tătaru a menționat că acest aspect este o prioritate a Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, subliniind importanța educației și în ceea ce privește reducerea cheltuielilor de îngrijire a bolnavilor prin prevenție.

Abordând subiectul situației pandemice cu personalul angajat al CRLR chiar în curtea sediului Comunității, fostul ministru al Sănătății a reliefat și necesitatea unei reforme în sistemul medical românesc.