Un an fără Ivan!

Sub semnul marcării unui an fără marele canoist al lumii, Ivan Patzaichin, și la jumătate de secol de la momentul cu pagaia ruptă, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, în colaborare cu Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și cu sprijinul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, a organizat în data de 13 decembrie 2022, în Salonul de Recepții de la Palatul Parlamentului, evenimentul „Un an fără IVAN”.

Un an fără Ivan!
Un an fără Ivan!

Consfătuirea anuală a cadrelor didactice

„Consfătuirea anuală a cadrelor didactice”, organizată de Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, este în curs de desfășurare, în perioada 20-25 iulie 2020, la Gura Humorului, jud. Suceava.

Deschiderea evenimentului, pe terasa hotelului Toaca Bellevue, pe 21 iulie 2020, începând cu ora 10:30, a fost făcută de președintele CRLR, Silviu Feodor, și conf. univ. dr. Marina Vraciu de la Universitatea Al. I. Cuza din Iași.

Prezentarea învățământului online în condiții de izolare, analizarea situației manualelor de limba maternă rusă și de religie ortodoxă de rit vechi, metodica predării limbii materne - vor fi unele dintre aspectele dezbătute de cadrele didactice din mai multe județe ale țării.
Vizita tematică din program - la Comunitatea rușilor lipoveni din Gura Humorului.

Discuțiilor vor viza și realizarea manualului de religie ortodoxă de rit vechi.

De asemenea, în programul cadrelor didactice este prevăzută vizitarea obiectivelor culturale din patrimoniul UNESCO – zona Bucovinei.

În contextul epidemologic actual și al stării de alertă, instituită de autoritățile statului, pe toată durata de desfășurare a evenimentului se va acorda o atenție deosebită privind respectarea tuturor măsurilor și normelor impuse de autorități privind combaterea și prevenirea răspândirii SARS-CoV-2