Colaborarea CRLR cu Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”

În decursul zilei de astăzi, 14 mai 2021, Directorul Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I” din București, locotenent-colonelul Radu Riti, a vizitat, la invitația deputatului Silviu Feodor, președintele CRLR, Expoziția de grup „COSMOS – 60/40” din Sala Albastră a sediului din București al CRLR.

Reamintim că Expoziția a fost organizată de membrii redacției „Zorile” în aprilie a.c. și vernisată cu ocazia Zilei Mondiale a Aviației și a Zilei Cosmonauticii, reunind cele 50 de lucrări ale elevilor ruși lipoveni din clasele V-XII participanți la Concursul online de desene „COSMOS - 60/40” al CRLR. Expoziția a putut fi vizionată până astăzi - când se împlinesc 40 de ani de la zborul primului român în Cosmos - Dumitru-Dorin Prunariu, care a fost și ambasador excepțional și plenipotențiar al României în Federația Rusă (2004-2005).

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” este o instituţie de cultură şi educaţie a Ministerului Apărării Naţionale și organizează, începând de mâine (și până la finalul anului) Expoziția cu tema „Dumitru Prunariu – primul român în cosmos”, iar 4 desene din expoziția de la CRLR, care au surprins zborul au fost selectate pentru a fi expuse mâine la Muzeul Militar.

„Curiozitatea vizitatorilor Expoziției cu tema „Dumitru Prunariu – primul român în cosmos” va fi stârnită, cu siguranță, de obiectele care au fost utilizate la bordul navetei spațiale și al stației orbitale, printre acestea aflându-se și costumul de cosmonaut al locotenentului-major ing. Dumitru-Dorin Prunariu” - anunță organizatorii expoziției, vernisajul căreia va începe pe 15 mai la ora 9:00.

Este prima colaborare a CRLR cu Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” din București.

Toate cele patru desene selectate pentru Expoziția de la Muzeu au fost realizate de către patru eleve care au luat și premii la Concursul nostru „Cosmos – 60/40”:

Premiul I - Timofte Ana-Maria de la Școala Profesională Focuri, jud. Iași, VII, 9.87 – „Cosmosul – puntea planetelor”;

Premiul II - Timofte Iuliana Ina de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iaşi, IX, 9.54 – „Cosmosul - minunea timpului”;

Mențiune - Simionov Denisa-Ecaterina de la Liceul de Arte „George Georgescu” din Tulcea, VII, 9.5 – „Mister și adevăr”;

Mențiune - Timofte Ștefania Claudia de la Școala Profesională Focuri, jud. Iași, V, 9.5 - „Cosmosul – mesager al păcii și al prieteniei”.