ÎNDEMNUL LA CALM ȘI RESPONSABILITATE

Dragi etnici!
Traversăm împreună o perioadă foarte grea din viața noastră!
Dar nu trebuie să deznădăjduim.
Avem o mare forță, este credința noastră mântuitoare, moștenită de la înaintașii noștri, iar mâine este sărbătoarea Sfintei Cruci, duminica a treia din Sfântul și Marele Post.

Așa cum Pomul Vieții a fost sădit de Dumnezeu în mijlocul Raiului, așa și Sfânta Cruce este înălțată în mijlocul postului, pentru a ne întări speranța, pentru a ne întări în credință.
Sfânta cinstită și de viață făcătoare Cruce este pentru noi simbolul credinței noastre, dar și semnul cu ajutorul căruia am supraviețuit; este ,,slava îngerilor, întărirea credincioșilor, otrava diavolilor" (citat din canonul Sfintei Cruci).
Așa cum am supraviețuit cu ajutorul Sfintei, cinstitei și de viață făcătoare Cruci atâtea secole, așa putem să supraviețuim și acum în această perioadă dificilă, amenințătoare a vieților noastre.
Să ne rugăm Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos, să cinstim Sfânta Sa Cruce, pentru a ne da ajutorul Duhului Său Sfânt – izvor al înțelepciunii și de a ne feri și tămădui de orice boală.

Să avem multă grijă și multă înțelepciune!

Viața noastră este cel mai mare dar pe care l-am primit de la Dumnezeu!
Haideți să-l prețuim prin grija față de noi și față de cei din jur.

Pe fondul măsurilor de prevenire a răspândirii și combaterii coronavirusului, să respectăm toate indicațiile autorităților, stând pe cât posibil acasă în această perioadă.

Cea mai bună, cea mai eficientă protecție a noastră este să rămânem cât mai mult acasă, cu familiile noastre.
În zilele acestea vedem în jur foarte multă suferință, însă, ce nu putem vedea în ochii noștri trupești, sunt îngerii păzitori care ne păzesc pe calea vieții noastre, iar acum vor să ne păzească și să ne apere în casele noastre.
Din păcate, sunt multe contaminări și din ce în ce mai mulți oameni care se îmbolnăvesc cu acest virus ucigaș. Să ne rugăm pentru ei în casele noastre, alături de familiile noastre.
Să ne rugăm pentru doctorii, asistentele, întreg personalul medical și pentru toți cei implicați acum în salvarea de vieți omenești, în prevenirea, răspândirea și combaterea COVID-19.

Sunt mulți etnici ruși lipoveni, cetățeni români, rudele noastre, pentru care ne rugăm, sunt cei care locuiesc în Italia, Spania, Franța, Marea Britanie, Germania, în alte state ale Uniunii Europene.
Pentru toți cei care se întorc în țară, acasă, este extrem de important să respecte cu strictețe măsurile impuse de autoritățile române.

Doresc să mulțumesc și să felicit etnicii noștri ruși lipoveni care, în aceste grele și încercate zile, alocă resurse materiale substanțiale, oferind ajutor spitalelor.
Спаси Христос!
De asemenea, mulțumesc și felicit pe toți medicii, absolvenții, studenții, rezidenții la medicină și toate cadrele medicale, etnici ruși lipoveni (și sunt foarte mulți), care sunt implicați prin neobosita lor activitate în îngrijirea bolnavilor. Спаси Христос всем!

Suntem vii și, dacă respectăm indicațiile autorităților, vom rămâne și sănătoși!
Doresc să închei cu citatul din Canonul Sfintei cinstite și de viață făcătoare Cruci din Slujba Utreniei la Duminica a treia a Sfântului și Marelui Post: «Крест Твой Господи освятися. Тем бо бывают исцеления болящим во гресех. Тем Ти припадаем, помилуй нас.» (,,Crucea Ta, Doamne, s'a sfințit, căci cu dânsa se fac tămăduirile, celor bolnavi întru păcate, printr'însa cădem înaintea Ta, miluiește-ne pre noi!" - traducere, v. “Triod românesc”, ediția 1946).
Multă sănătate tuturor! Așa să ne ajute Dumnezeu!
Великой вам Божией помощи!

Silviu FEODOR,
Președintele CRLR