Международный день образования

Международный день образования - в поддержку учителям русского родного языка

Международный день образования

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro Подробнее
Public Acquisition


80 de ani de predare a limbii și culturii ruse la Universitatea din București

În perioada 3–6 octombrie 2013, se va desfășura Conferința metodico-științifică Universul limbii și literaturii ruse și dialogul culturilor în lumea contemporană”, dedicată împlinirii a 80 de ani de predare a limbii și culturii ruse la Universitatea din București.

Această acțiune, al cărei principal inițiator și organizator este Asociația Profesorilor de Limba și Literatura Rusă din România (APLLRR) împreună cu Departamentul de Filologie Rusă și Slavă al F.L.L.S., organizată sub egida Asociației Internaționale a Profesorilor de Limba și Literatura Rusă (MAPRYAL) și cu sprijinul Fundației „Russkii mir” și al agenției „Rossotrudnicestvo” din Rusia, se bucură și de implicarea Ministerului Educației Naționale din România, a Ambasadei Federației Ruse la București, a Departamentului de Relații Interetnice al Guvernului României, a Comunității Rușilor Lipoveni din România (CRLR), Școlii Ruse de pe lângă Ambasada Federației Ruse din București și Centrului Cultural Rus de pe lângă Academia de Studii Economice din București.

Conferința va reuni specialiști din țară și străinătate (se estimează un număr de cca 150 de participanți din 18 țări), cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar care vor dialoga pe marginea lucrărilor prezentate în cadrul secțiunilor de lucru, la masa rotundă, la cele trei master-classuri sau la workshop. În program sunt prevăzute activități variate care au rolul de a promova atât cultura rusă în România, cât și cultura română în rândul participanților străini. Cu această ocazie va avea loc la București și întrunirea Board-ului Internațional al MAPRYAL.

Deschiderea oficială a conferinței și comunicările în plen vor avea loc pe 4 octombrie a.c., începând cu ora 9.00, în Aula Magna, respectiv în Sala Magearu a Academiei de Studii Economice (ASE) din București, urmând ca lucrările propriu-zise să se desfășoare la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București din Str. Pitar Moș, nr. 7-13 (programul în limba rusă al evenimentului este postat pe site-ul www.zorile.ro).

Pe 3 octombrie a.c., între orele 17.00 și 18.30, la Muzeul Satului din București va avea loc un spectacol artistic interetnic la care va participa și „Ciubcik” (cu câteva cântece în limba rusă), dar și elevele din Tulcea – Livia Ulian, Iuliana Petrov, Iulia Haralambie și Cristina Silivestru, cu un moment liric.

 
  ZIUA PESCARULUI mероприятии-орлр“Let`s Do It, Romania!”  

top
© 2020 Община русских-липован Румынии
Адрес: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti тел./факс: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro