Международный день образования

Международный день образования - в поддержку учителям русского родного языка

Международный день образования

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro Подробнее
Public Acquisition


„Să ne cunoaștem obiceiurile, tradițiile, limba maternă și istoria țării de origine”

Proiectul „Să ne cunoaștem obiceiurile, tradițiile, limba maternă și istoria țării de origine” se va desfășura în perioada 3 – 5 octombrie a.c., în 5 localități din zona Moldovei (Pașcani, Tg. Frumos, Brătești, Lespezi, jud. Iași, și Roman, jud. Neamț).

Prin proiect se dorește o mai bună valorificare a istoriei minorităţilor naționale iar activitățile programate vizează cultivarea bunelor relaţii între minorităţile naţionale. Vor fi organizate mese rotunde, seminarii, expoziții de fotografii precum și spectacolul cultural artistic „Conviețuire culturală interetnică în zona Moldovei” unde vor participa peste 15 ansambluri artistice, atât din Dobrogea cât și din Moldova.

Evenimentele proiectului vor aduce un tribut bătrânilor „frumoși” din zona Moldovei care prin ocupaţiile de bază, au adus un colorit și o înfățisare aparte meleagurilor natale. Identificându-se cu locurile în care s-au născut și au trăit, respectându-și tradițiile, obiceiurile, portul și limba maternă, aceștia au reușit să păstreze şi să conserve unicitatea istorică a zonei.

De asemnea, proiectul vine în întâmpinarea nevoii stringente de a redescoperi, recunoaște identitatea istorică, culturală și etnică a României, evidențiindu-se astfel similitudini culturale, lingvistice, istorice sau religioase  din zonă.

Proiectul „Să ne cunoaștem obiceiurile, tradițiile, limba maternă și istoria țării de origine”, a primit finanțare conform priorităților anului 2015, stabilite la nivelul Departamentului pentru Relații Interetnice.

 
  SĂ NE CUNOAȘTEM MAI BINE...mероприятии-орлрВоздвижение Честного и Животворящего Креста Господня  

top
© 2020 Община русских-липован Румынии
Адрес: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti тел./факс: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro