Международный день образования

Международный день образования - в поддержку учителям русского родного языка

Международный день образования

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro read more
Public Acquisition


ZIUA PESCARULUI

În perioada 28-29septembrie 2013, satul de vacanță Gura Portiței, jud. Tulcea, a găzduit manifestarea „Ziua Pescarului”, eveniment la care participă an de an pescarii amatori și profesioniști din diferite comunităţi locale ale ruşilor lipoveni, le sunt ascultate problemele în cadrul mesei rotunde şi au loc concursuri de pescuit și de tras la rame.

Manifestarea a fost organizată de Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României, Ambasada Federaţiei Ruse în România, Primăria comunei Jurilovca,  cu sprijinul companiei Lukoil România şi SC Alcovin SRL.

La acțiune au participat reprezentanți ai CRLR, membri ai misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare ale Federaţiei Ruse în România, reprezentanţi ai Guvernului României, ai instituţiilor administrativ-teritoriale din jud. Tulcea precum şi reprezentanţi ai companiilor cu capital rusesc din România.

Concurenții s-au întrecut la pescuit și vâslit în bărci în ciuda ploii, iar seara s-a cântat și s-a dansat pe plaja de la Portița, lângă un mare foc de tabară.

Manifestările dedicate „Zilei Pescarului” s-au încheiat pe scena amenajată pe plaja de la Gura Portiței cu un spectacol susținut de ansamblurile rușilor lipoveni din Jurilovca, Carcaliu, județul Tulcea, București și Brătești, jud. Iaşi.

 

 
   ZILELE CULTURII RUSE activities80 de ani de predare a limbii și culturii ruse la Universitatea din București  

top
© 2020 Lipovan Russians Community in Romania
Address: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti Tel: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro