Международный день образования

Международный день образования - в поддержку учителям русского родного языка

Международный день образования

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro read more
Public Acquisition


S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE

     Pe 3 septembrie 2015 s-a încheiat cea de a VIII-a ediție a Festivalului poeziei ruse, organizată de Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CRLR), redacţia „Zorile” și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cu sprijinul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța, Fundației „Russkiy mir”, al Centrului de Colaborare Internațională din Moscova și al Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI) din cadrul Guvernului României, sub egida Ministerului Educației Naționale și Cercetării. Este prima ediție desfășurată prin Ministerul Educației, festivalul fiind inclus în 2015 în Calendarul concursurilor școlare și desfășurându-se pe etape.
„Festivalul poeziei ruse”, etapa națională/interjudețeană, a avut loc în perioada 30 august – 3 septembrie 2015, la Constanța și Mamaia, și a reunit 115 elevi și aprox. 30 de cadre didactice (educatoare, învățători și profesori), invitați și organizatori.
     La ediția din acest an au fost marcate trei aniversări din literatura rusă: 125 de ani de la nașterea lui Boris Pasternak (10.02.1890—30.05.1960; poet și scriitor rus, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1958); 120 de ani de la nașterea lui Serghei Esenin (3.10.1895—27.10.1925; poet liric rus); 105 de ani de la nașterea poetei Olga Berggolț (16.05.1910 – 13.11.1975).
După o Paradă a participanților la Festivalul poeziei ruse, din data de 31 august a.c., pe traseul Parcul Primăriei din Constanța – str. Mihai Viteazu – Ștefan cel Mare – Mircea cel Bătrân, elevii și cadrele didactice au ajuns la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman”, gazda evenimentului cultural amplu al CRLR în Anul Literaturii Ruse.
     Pe scena Bibliotecii Județene au fost invitați să se adreseze participanților, în cadrul festivității de deschidere, deputatul și președintele CRLR Miron Ignat, consulul general al Rusiei la Constanța V. B. Volkov, directoarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța Corina Apostoleanu, inspectoarea pentru minorități din cadrul IȘJ-Constanța Icbal Anefi, președintele Comisiei de jurizare prof. univ. dr Leonte Ivanov de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și invitații din Rusia: Elena Lebedeva, șeful Departamentului pentru Tineret din Altai, fostul consul rus la Ambasada Federației Ruse în România Anatoli Lebedev și Olga Tișinova, președintele Organizației pe probleme de istorie și cultură din Râbinsk.
     Imediat după momentul festiv cu urări la adresa interpreților de poezie rusă, în cadrul căruia deputatul și președintele Miron Ignat a oferit invitaților și oaspeților și placheta „25 de ani de CRLR”, pe scenă au urcat elevii din Tulcea, coordonați de profesoara Natalia Neumann, ei deschizând Secțiunea Dramatizare sau montaj literar-muzical a festivalului cu montajul „Poștașul” («Почтальон») pe versuri eseniene. Au urmat apoi, la aceeași secțiune, grupurile de elevi din: Brătești cu montajul pe versurile poetei O. Berggolț (prof. Galina Issaeva), Fălticeni (prof. Valentina Nazarov, cu montajul „Kрасота... чувство... поэзия”), Ghindărești (prof. Anfisa Demid, cu montajul literar-artistic «Голубая Русь!» pe versurile lui S. Esenin), Iași (prof. Zinaida Gromic, cu montajul literar-artistic „Время и люди”), Tulcea (prof. Nadia Casian, cu montajul „Глупое, милое счастье”).
Premiul de excelență la acest modul a revenit grupului de elevi pregătiți de profesoara Zinaida Gromic din Iași și Focuri, cu montajul „Vremea i liudi”, copiii recitând poezii de Esenin, Pasternak și O. Berggolț.
     Comisia de jurizare a fost alcătuită din prof. univ. dr Leonte Ivanov de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (șeful Catedrei de Slavistică), prof. univ. dr Axinia Crasovschi (prodecan la Universitatea din București și președinta Asociației Profesorilor de Limba Rusă din România) și coordonatoarea proiectului „Festivalul poeziei ruse în România” Svetlana Moldovan (redactor-șef la „Zorile”), responsabil pe probleme de învățământ la CRLR.
     La modulul Interpretare de poezie au evoluat pe scena Bibliotecii Județene 115 elevi din clasele V-XII, care studiază în unitățile de învățământ limba rusă ca limbă maternă, din județele Brăila, Constanța, Iași, Suceava și Tulcea și din București.      Prezentatoarele ediției au fost încântătoarele eleve Alina Fedot și Olimpia Fedul din Tulcea, pregătite de dna inspectoare pentru minorități din Tulcea profesoara Nadea Casian.
     Poezia a unit copiii veniți din mai multe localități, concursul oferindu-le posibilitatea să cunoască mai bine cultura rusă. A fost remarcat nivelul mult mai ridicat al interpretărilor. Membrii comisiei de jurizare au evidențiat în aprecierile lor fluența expunerii (fără monotonie, fără grabă, fără hiatusuri ori bâlbâieli ale elevilor), intonația adecvată momentelor expunerii și stăpânirea perfectă a textului recitat, prezența scenică, codul mimico-gesticular adecvat, sublinierea prin mimică, gesturi, intonație, pauze, ton a valențelor textului recitat. Din păcate, puțini dintre elevi au reușit să interacționeze cu publicul, aceștia câțiva și având parte în final de aplauze puternice. A fost un spectacol adevărat de interpretări reușite, o sărbătoare a limbii materne și a poeziei.
Pe perioada festivalului, în holul Bibliotecii Județene a avut loc și o expoziție dedicată CRLR, cu fotografii reprezentative și cărți editate prin CRLR, expoziție realizată de Valentin Filat, secretar general al Asociației Tinerilor Ruși Lipoveni din România (ATRLR).

REUNIUNEA PROFESORILOR

     30 de cadre didactice au participat, în cadrul Festivalului, la reuniunea anuală a profesorilor de limba rusă maternă, abordând mai multe aspecte privind studiul limbii în unitățile școlare unde învață elevii ruși lipoveni, manualele școlare de limbă maternă, proiectele pe linie de învățământ pentru elevii ruși lipoveni, legislația s.a.
     S-a stabilit ca ediția a IX-a a Festivalului poeziei ruse să se desfășoare la Tulcea, în perioada 3-6 iunie 2016, în cadrul căreia să fie omagiați poeții ruși Agnia Barto, Anna Ahmatova și Nikolae Rubțov. De asemenea, tot atunci va fi marcată și Ziua limbii ruse (Ziua lui Pușkin).

LAUREAȚII

     Festivitatea de închidere și ceremonia de premiere a laureaților și a tuturor participanților la Festivalul poeziei ruse au avut loc pe 2 septembrie 2015, tot la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman”, în prezența deputatului și președintelui CRLR Miron Ignat și a consulului general al Rusiei la Constanța B. V. Volkov. Din partea Consulatului General, premiul pentru cea mai bună interpretare a unei poezii de S. Esenin, la recomandarea Comisiei de jurizare, a fost oferit de dl V. B. Volkov elevei Elisabeta Bucioc din Tulcea, care a recitat „Spovedania unui huligan”.

 

Laureații ediției a VIII-a a Festivalului poeziei ruse sunt:
 

Clasa a V-a:
Premiul I – Claudia Ivanov din Iași;
Premiul II – Marina Sîrghie din Brătești;
Premiul III – Cristina Răducu din Brăila;

 

Clasa a VI-a:
Premiul I – Lidia Ivanov din Iași;
Premiul II – Antonina Maros din Tulcea;
Premiul III – Raisa Pavlov din Iași;

 

Clasa a VII-a:
Premiul I – Ilinca Nițu din București;
Premiul II – Flavian Ivanov din Iași;
Premiul III – Luchian Nicanov din Jurilovca;

 

Clasa a VIII-a:
Premiul I – Mark Ivanov din Iași;
Premiul II – Andrei Macarov din Tulcea;
Premiul III – Leon Cosmin Ștefan din Sarichioi;

 

Clasa a IX-a:
Premiul I – Iuliana Antonov din Tulcea;
Premiul II – Eliza Grigore din Tulcea;
Premiul III – Paula Căprian din Focuri;

 

Clasa a X-a:
Premiul I – Alexandru Ivan din Tulcea;
Premiul II – Iuliana Petrov din Tulcea;
Premiul III – Iuliana Lovin din Tulcea;

 

Clasa a XI-a:
Premiul I – Elisabeta Bucioc din Tulcea;
Premiul II – Valeria Trifanov din Tulcea;
Premiul III – Cristian Ceauș dinTulcea;

 

Clasa a XII-a:
Premiul I – Iulia Haralambie din Tulcea;
Premiul II – Tomiță Ivanov din Iași;
Premiul III – Alecsandra Macsim din Fălticeni.

 

     Toți elevii au primit diplome, premii și cadouri din partea ÎȘJ-Constanța și a CRLR și a partenerilor, precum și cărți din partea Asociației Veteranilor din Moscova, transmise prin reprezentanța „Rossotrudnicestvo” din România.
     Cina festivă a fost și ea o sărbătoare a poeziei, cântecelor și a limbii ruse cu implicarea de excepție a elevei Maria Georgiana Chiriță din Jurilovca de la Colegiul de Artă din Constanța, a elevilor din Brătești, Iași și Focuri, a ansamblurilor din Constanța și Ghindărești, a mezzosopranei Olga Kuliciova și a tenorului Giancarlo Algieri din Italia.
     Încheiem această relatare cu numele tuturor cadrelor didactice – educatoare, învățătoare, profesori și însoțitori, prezenți anul acesta la Mamaia și Constanța și fără de care nu am fi putut organiza acest festival. Le mulțumim pentru efortul depus, pentru timpul liber acordat elevilor care studiază limba maternă, pregătindu-i pentru etapa națională a concursului școlar, dar și pentru etapele pe școală și pe județ. Aceștia sunt: Tamara Alistarh, Nadea Casian, Natalia Neumann și Galina Șoavă din Tulcea, Evdochia Petroiaș din Carcaliu, Parasсhiva Bădescu din Slava Cercheză, Evdochia Pavel și Olea Liliana Savin din Sarichioi, Alexandrina Coca din Rădăuți, Zinaida Gromic din Focuri - Iași, Maria Milea și Fedosia Jipa-Rubanov din Brăila, Anfisa Demid și Claudia Țacu din Ghindărești, Natalia Mihei și Timofte Moroi din Târgu Frumos, Galina Issaeva din Brătești, Dana Colominschi din Lipoveni, Iuliana Timofte din București, Valentina Nazarov din Fălticeni, Iuliana Petrov din Manolea, Valentina Taras din Constanța, Dumitru Suță și Liliana Bârlădeanu din Năvodari, Eustinia Tihan din Lespezi.
     Mulțumim tuturor participanților și vă urăm un nou an școlar cu realizări frumoase, activități și evenimente deosebite și să ne revedem la ediția a IX-a de la Tulcea!

Svetlana MOLDOVAN,
coordonator de proiect
(„Festivalul poeziei ruse”)

 
 • S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 1 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 2 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 3 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 4 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 5 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 6 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 7 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 8 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 9 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 10 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 11 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 12 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 13 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 14 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 15 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 16 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 17 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 18 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 19 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 20 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 21 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 22 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 23 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 24 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 25 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 26 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 27 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 28 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 29 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 30 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 31 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 32 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 33 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 34 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 35 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 36 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 37 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 38 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 39 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 40 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 41 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 42 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 43 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 44 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 45 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 46 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 47 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 48 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 49 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 50 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 51 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 52 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 53 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 54 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 55 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 56 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 57 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 58 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 59 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 60 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 61 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 62 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 63 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 64 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 65 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 66 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 67 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 68 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 69 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 70 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 71 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 72 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 73 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 74 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 75 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 76 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 77 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 78 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 79 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 80 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 81 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 82 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 83 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 84 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 85 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 86 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 87 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 88 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 89 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 90 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 91 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 92 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 93 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 94 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 95 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 96 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 97 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 98 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 99 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 100 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 101 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 102 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 103 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 104 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 105 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 106 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 107 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 108 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 109 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 110 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 111 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 112 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 113 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 114 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 115 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 116 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 • 117 S-A ÎNCHEIAT EDIȚIA A VIII-a A FESTIVALULUI POEZIEI RUSE
 
  Воздвижение Честного и Животворящего Креста ГосподняactivitiesBASMUL RUSESC SE REINVENTEAZĂ LA CONSTANȚA  

top
© 2020 Lipovan Russians Community in Romania
Address: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti Tel: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro