Международный день образования

Международный день образования - в поддержку учителям русского родного языка

Международный день образования

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro read more
Public Acquisition


Festivalul de Cantari Religioase

Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CRLR), Biserica Ortodoxă Rusă de Rit Vechi din România (BORVR), Comunitatea rușilor lipoveni din Suceava (CRL-Suceava), cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernul României (DRI), organizează, sub deviza: „Familia. Biserica. Școala”, în perioada 9 – 12 august 2017, la Suceava, jud. Suceava, Festivalul de Cântări Religioase și Stihuri Duhovnicești (ediția a IV-a).
Tema evenimentului: „Rămânem doar cu ceea ce dăruim”.
Festivalul este dedicat aniversării a 930 de ani de la aducerea sfintelor și cinstitelor moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae la Bari (Italia) de la Mira Lichiei (astăzi Demre, în apropiere de Kale, Turcia) în anul 1087.
Festivalul de Cântări Religioase și Stihuri Duhovnicești este un proiect național structurat pe două secțiuni: Interpretare de cântări psaltice și Interpretare de stihuri duhovnicești.
Festivalul-concurs este o competiție care urmărește stimularea dezvoltării interesului rușilor lipoveni pentru însușirea cântărilor psaltice (крюковое пение), pentru lectura și interpretarea unor texte cu subiect religios, a competențelor de înțelegere și utilizare corectă a termenilor religioși, de comunicare corectă în limba rusă maternă, dar și cunoașterea slavonei bisericești, vizând limbajul specific teologic, competențele sociale, civice și moral-creștine.
Citiți mai multe amănunte despre festivalul copiilor şi al tinerilor în numărul viitor al „Zorilor”.
SUCCES participanților!

 
  Laureații Festivalului de Cantari ReligioaseactivitiesПРАЗДНИК РУССКОГО ЯЗЫКА И ПОЭЗИИ В РУМЫНИИ  

top
© 2020 Lipovan Russians Community in Romania
Address: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti Tel: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro