Международный день образования

Международный день образования - в поддержку учителям русского родного языка

Международный день образования

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro read more
Public Acquisition


Altai. Puncte de dezvoltare

În perioada 3-9 iunie 2018, în orașul-stațiune Belakuriha, regiunea Altai a Federației Ruse, a avut loc ediția a X-a a Forumului internațional de management pentru tineret „Altai. Puncte de dezvoltare (Международный молодёжный управленческий форум «Алтай. Точки Роста»). Forumul a fost organizat de către Guvernul Regiunii Altai și Agenția Federală pentru Tineret, sub patronajul reprezentantului plenipotențiar al Președintelui Federației Ruse în districtul federal siberian.

La ediția jubiliară a Forumului, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CRLR) a fost reprezentată de o delegație compusă din: Ioachim Ivanov - președintele CRL-Iași și membru al Consiliului Director al CRLR, Valentina Măcărău - profesoară de limba română și limba rusă din Tulcea, Claudia Artion - referent pe probleme de cultură la Centrul Cultural al CRL-Constanța și Valentin Filat, vicepreședintele Asociației Tinerilor Ruși Lipoveni din România (ATRLR).

În total, în cele 7 zile de desfășurare a evenimentului, au fost prezenți mai mult de 1800 de tineri din 68 de regiuni ale Federației Ruse și din 30 de țări.

Lucrările și cursurile practice au avut loc în complexul turistic „Curtea Siberiană” («Сибирское подворье») și au fost delimitate în patru domenii principale: Antreprenoriat, Management, Tehnologii sociale și Creativitate. Astfel, pe durata Forumului, au funcționat 26 de grupe, organizate în subcategorii specifice domeniilor mai sus menționate.

Având în vedere faptul că, în Federația Rusă, anul 2018 a fost declarat prin decret prezidențial Anul Voluntariatului, în cadrul manifestărilor au fost organizate mese rotunde și seminarii pe această temă.

Participarea la acest Forum a fost o experiență unică, motiv pentru care aducem mulțumiri CRLR pentru onoarea de a o reprezenta!

Autor: Valentin FILAT

Publicat în „Zorile”, nr. 6/2018

 

 
  Comunitățile locale ale rușilor lipoveni: Jurilovcaactivities„Ziua Rusiei - la Muzeul Satului”  

top
© 2020 Lipovan Russians Community in Romania
Address: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti Tel: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro