Ziua Mondială a Educației

Ziua mondială a educației, Sarichioi, 2018

Ziua Mondială a Educației

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro detalii
Public Acquisition


Tur al Palatului Parlamentului

Școala Gimnazială nr.12 ,,B.P. Hasdeu” din Constanța, a găzduit în perioada 5-11 martie 2017 o reuniune a Proiectului Internaţional Erasmus+ cu tema „Bullying free minds”, care are ca temă fenomenul „Bullying”. Scopul proiectului este abordarea fenomenului prin educaţie, empatie şi conştientizare. Reuniunea a facilitat schimbul de valori ale culturii ţărilor participante, dezvoltarea abilităţilor sociale şi de comunicare lingvistică. Țările partenere implicate în proiect sunt: Italia, Portugalia, Lituania, Turcia (coordonatorul proiectului), Grecia și România.

Țara noastră a studiat bullying-ul fizic, făcând o cercetare pe un eșantion de 30 de copii. Activitățile derulate de Școala Gimnazială nr. 12 „B. P. Hasdeu” din Constanța au ca scop recunoașterea fenomenului de bullying din postura de victimă sau martor și gestionarea lui corespunzătoare. Deoarece fenomenul „bullying” este din ce în ce mai întâlnit, proiectul își propune combaterea acestui fenomen de violență fizică și psihică în rândul elevilor prin activități care au rolul de a forma și dezvolta competențe emoționale ce permit dezvoltarea unor relații sănătoase. Totodată, elevii vor învăța ce înseamnă autocontrolul și respectul de sine, precum și respectul față de ceilalți.

Elevii din țările participante au luat contact cu valorile culturii românești prin activități culturale și sportive cu diferite teme. Una dintre aceste activități a presupus vizitatea Palatului Parlamentului din București în data de 10 martie 2017. Această vizită a fost posibilă cu sprijinul dlui deputat Miron Ignat, care a facilitat echipei Erasmus și copiilor înscriși în proiect un tur al Parlamentului, în condițiile în care vizitarea acestei clădiri nu este permisă în această perioadă. În numele tuturor cadrelor didactice participante în proiect și în numele echipei Erasmus + - „Bullying free minds” îi adresăm mulțumirile noastre dlui deputat Miron Ignat, care menține tradiția colaborării dintre Comunitatea Rușilor Lipoveni din România și Școala Gimnazială nr.12 „B. P. Hasdeu” din Constanța, școală în care se studiază limba maternă rusă. De asemenea, mulțumin dnei Fănica Ivanov, care ne-a însoțit în vizita noastră și ne-a oferit informații interesante despre clădirea Palatului Parlamentului.

Valentina Taras,

Constanța

 
 • Tur al Palatului Parlamentului
 • 1 Tur al Palatului Parlamentului
 • 2 Tur al Palatului Parlamentului
 • 3 Tur al Palatului Parlamentului
 • 4 Tur al Palatului Parlamentului
 • 5 Tur al Palatului Parlamentului
 • 6 Tur al Palatului Parlamentului
 • 7 Tur al Palatului Parlamentului
 • 8 Tur al Palatului Parlamentului
 • 9 Tur al Palatului Parlamentului
 • 10 Tur al Palatului Parlamentului
 
  CÂNTECELE CARE NE UNESCactivitatiOlimpiada județeană de limba rusă maternă  

top
© 2020 Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania
Adresa: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti Tel: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro