Ziua Mondială a Educației

Ziua mondială a educației, Sarichioi, 2018

Ziua Mondială a Educației

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro detalii
Public Acquisition


Tradiție. Cultură. Limbă maternă

Prima etapă a proiectului „Tradiție. Cultură. Limbă maternă.” s-a derulat în perioada 03.08.2017-07.08.2017 la Năvodari, jud. Constanța, cu participarea copiilor ruși lipoveni din familii defavorizate din localitatea Bordușani, jud. Ialomița.
Proiectul a fost coordonat de dna inspector de la IȘJ Tulcea Nadea Casian, care a desfășurat cursul intensiv de conversație în limba rusă maternă.
La deschiderea evenimentului au fost prezenți dl Ivan Ciotic, președintele CRL-Năvodari, și dl Silviu Feodor, președintele Comunității centrale. Acesta din urmă le-a urat copiilor o ședere cât mai plăcută și productivă din perspectiva dezvoltării cunoștințelor despre limba, tradiția și cultura maternă. Silviu Feodor a transmis, de asemenea, mulțumiri dnei Nadea Casian pentru disponibilitatea de a coordona un asemenea proiect și dlui Ivan Ciotic pentru condițiile deosebite oferite copiilor ruși lipoveni la sediul Centrului cultural din Năvodari pe toată durata șederii acestora.

 
  CRLR la Festivalul ProetnicaactivitatiLaureații Festivalului de Cantari Religioase  

top
© 2020 Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania
Adresa: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti Tel: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro