Ziua Mondială a Educației

Ziua mondială a educației, Sarichioi, 2018

Ziua Mondială a Educației

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro detalii
Public Acquisition


Olimpiada națională de limba rusă maternă

Olimpiada naţională de limba rusă maternă, ediția a XXII-a, organizată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (M.E.N.C.Ș) conform Calendarului olimpiadelor naţionale şcolare - Anul şcolar 2015-2016, cu sprijinul Comunității Rușilor Lipoveni din România, va avea loc la Brăila, în perioada 18-21 aprilie 2016.

Din Comisia naţională de evaluare în cadrul Olimpiadei naţionale de limba rusă fac parte: Leonte Ivanov, prof. univ. dr la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași (președintele Comisiei); Pașa Policov, prof. dr, expert M.E.N.C.Ș (președinte executiv); Valentina Nazarov, prof. gr. I la Grupul Școlar „Mihai Băcescu” din Fălticeni, județul Suceava (secretar); membri: Nadea Casian, prof. gr. I, inspector la I.S.J.-Tulcea, Paraschiva Bădescu, prof. gr. I la Școala cu clasele I-VIII din Slava Cercheză, județul Tulcea, Livia Neculai, prof. gr. II la Școala Gimnazială din Sarichioi, județul Tulcea, Irina Ehimov, prof. gr. II, directorul Școlii Gimnaziale din Slava Cercheză, județul Tulcea, Anfisa Demid, prof. gr. I la Școala „S.A. Esenin” din Ghindărești, județul Constanța, Alexandrina Coca, prof. gr. I la Școala Gimnazială nr. 2 din Rădăuți, județul Suceava și Mihai Chirsanov, prof. gr. I, directorul Școlii „A.S. Pușkin” din Brăila.

În urma fazei județene a olimpiadei, s-au calificat pentru etapa națională peste 50 de elevi din județele Brăila, Constanța, Tulcea, Suceava și Iași.

Olimpiada națională de limba rusă maternă se va desfășura la Colegiul Național „Ana Aslan” din Brăila, iar festivitățile de deschidere (pe 18 aprilie) și de premiere (din data de 21 aprilie) vor avea loc în Sala Prefecturii din Brăila.

Participanții la olimpiadă vor vizita și Școala gimnazială „A.S. Pușkin” din Brăila, unde director este profesorul Mihai Chirsanov.

Urăm succes tuturor participanților!

 
  Olimpiada naţională de limba rusă maternă, ediția a XXII-aactivitatiMaslenița la rușii lipoveni  

top
© 2020 Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania
Adresa: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti Tel: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro