Ziua Mondială a Educației

Ziua mondială a educației, Sarichioi, 2018

Ziua Mondială a Educației

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro detalii
Public Acquisition


Festivalul Poeziei Ruse, editia a VII-a

Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CRLR), cu sprijinul Fundației „Russkyi mir”, al Centrului de Colaborare Internațională din Moscova și al Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI) din cadrul Guvernului României, organizează cea de a VII-a ediţie a proiectului cultural-educațional „Festivalul Poeziei Ruse”, în perioada 25-29 iunie 2014 la Gura Humorului, jud. Suceava.

 

Ediția din acest an va marca trei aniversări din cultura rusă - 215 ani de la nașterea lui A. S. Pușkin (1799-1837), 200 de ani de la nașterea lui M. I. Lermontov (1814-1841) și 110 ani de la nașterea lui N. K. Ciukovski (1904-1965), fiul lui Kornei Ciukovski.

Festivalul, care se va desfășura la Centrul pentru Cultură, Artă și Tradiție - Gura Humorului, este un proiect național structurat pe modulele: Interpretare de poezie (creații din operele lui Pușkin și Lermontov); Montaj literar-artistic.

Sunt înscriși pentru a participa la festival 120 de elevi care studiază limba rusă ca limbă maternă și 20 de cadre didactice. În cadrul Festivalului va avea loc și reuniunea anuală a profesorilor de limba rusă în vederea abordării a mai multor aspecte privind studiul limbii ruse materne.

Participanții la Festivalul Poeziei Ruse sunt elevii laureați la competițiile școlare la limba rusă maternă, cei care sunt atrași de studiul limbii materne și se implică în activitățile comunităților locale ale rușilor lipoveni.

Festivitatea de deschidere a ediției a VII-a a Festivalului Poeziei Ruse va avea loc pe 26 iunie 2014, începând cu ora 10.00, la Centrul pentru Cultură, Artă și Tradiție - Gura Humorului, iar festivitatea de închidere și ceremonia de premiere a laureaților Festivalului Poeziei Ruse – pe 28 iunie 2014, începând cu ora 10.00.
URĂM SUCCES elevilor înscriși!

 
  „290 de ani de la atestarea oficială a satului Lipoveni”activitatiZiua Rusiei  

top
© 2020 Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania
Adresa: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti Tel: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro