Ziua Mondială a Educației

Ziua mondială a educației, Sarichioi, 2018

Ziua Mondială a Educației

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro detalii
Public Acquisition


700 de ani de la nașterea Preacuviosului Sf. Serghie de Radonej

În perioada 4-8 octombrie 2014 vor avea loc, la Climăuți și Rădăuți, jud. Suceava, manifestările Comunității Rușilor Lipoveni din România cu prilejul marcării a 700 de ani de la nașterea Preacuviosului Sf. Serghie de Radonej. Proiectul este derulat cu sprijinul fundației „Russkyi mir”, al Centrului de cooperare internațională din Moscova, Ambasadei Federației Ruse în România, al Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României și al Primăriei municipiului Rădăuți, cu binecuvântarea ÎPS Leontie, arhiepiscop de Fântâna Albă și mitropolit al ortodocșilor de rit vechi de pretutindeni.

La Climăuți și Rădăuți vor avea loc mai multe evenimente: Colocviu științific cu tema «700 de ani de la nașterea Preacuviosului Sf. Serghie de Radonej», expoziții de fotografii și cărți, lansări de carte, prima ediție a Festivalului de cântări religioase, Înălțarea Crucii-monument starovere în localitatea Climăuți (în cinstea primilor locuitori ruși lipoveni de pe aceste meleaguri), sfințirea și inaugurarea Centrului cultural al rușilor lipoveni din Climăuți, Reuniunea profesorilor de religie ortodoxă de rit vechi, participarea la hramul bisericii „Preacuviosul Sf. Serghie de Radonej” din Climăuți.

Conferința Națională

Tot la Rădăuți, pe 4 octombrie a.c., se va desfășura Conferința Națională a Comunității Rușilor Lipoveni, care va reuni reprezentanții comunităților locale.
Urăm succes tuturor participanților la evenimente!

 
  CONFERINȚA REPREZENTANȚILOR CRLRactivitati„Promovarea culturii rușilor lipoveni pe teritoriul României”  

top
© 2020 Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania
Adresa: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti Tel: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro