Ziua Mondială a Educației

Ziua mondială a educației, Sarichioi, 2018

Ziua Mondială a Educației

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro detalii
Public Acquisition


„Fotocronici din Siria”

Expoziția „Siria. Cronica în fotografii a unui război” este alcătuită din patruzeci și nouă de lucrări ale fotografilor corespondenți la fața locului ai Agenției Internaționale de Presă și Radio „Sputnik” și ale operatorilor Companiei de Stat de Radio și Televiziune din Rusia (VGTRK). Aceasta se va deschide pe 19 aprilie, ora 18.00 la Centrul Rus de Știință și Cultură din București, pe bulevardul Lascăr Catargiu nr. 50. Demersul expoziției este susținut de reprezentanța agenției Rossotrudnicestvo în România și va vorbi despre conflictul militar din Siria, văzut din perspectiva vieților și sufletelor distruse de război; se va vedea, de asemenea, cum arată o zi de lucru pe baza aeriană Hmeimim și ce presupune munca Forțelor Aerospațiale Ruse în lupta împotriva terorismului. O parte a fotografiilor va fi expusă în aer liber, în jurul clădirii Centrului. Expoziția va avea loc până la 9 mai, intrarea este liberă.

Expoziția cuprinde lucrări ale jurnaliștilor premiați ai agenției Sputnik, respectiv Valeriy Melnikov, Iliya Pitalev, Mikhail Alaeddin, Mikhail Voskresenskiy, dar și ale operatorilor Companiei de Stat de Radio și Televiziune din Rusia (VGTRK), Viktor Pirihodko și Alexander Pușin. Fotografiile au fost făcute în plină desfășurare a conflictului militar din Siria, în 2015 și 2016.

Amintiri legate de delegațiile în Siria ale fotografului de la fața locului, corespondent al Agenției Internaționale de Presă și Radio „Sputnik” Valeriy Melnikov: „La începutul anului 2012, după o serie de acțiuni antiguvernamentale, în Siria a început războiul civil. Țara s-a împărțit în două tabere. Dezastrul impetuos și haosul războiului au luat locul păcii și liniștii. Viitorul Siriei și cetățenilor ei s-au pierdut în fumul dens provocat de exploziile proiectilelor”.

Operatorul VGTRK Viktor Prihodko, vorbind despre munca lui de teren din Siria: „ ... lucrez ca fotograf în mod regulat, dar, lucrând pe baza aeriană din Hmeimim, nu am avut cum să trec peste cele mai frumoase avioane și cei mai buni piloți militari din lume. Au fost absolut fascinați”!

Sputnik (sputniknews.com) este o agenție de presă și radio cu centre informaționale de multimedia în zeci de țări. Platforma Sputnik include website-uri în mai mult de 30 de limbi, radioemisie analog și digital, aplicații pentru telefonul mobil și pagini pe rețelele de socializare. Știrile postate pe platforma Sputnik pot fi găsite în permanență și în limbile engleză, arabă, spaniolă, chineză.

Proiectul Sputnik „Moldova-România” a început în februarie 2016. Acesta este un proiect cu scop analitic, care se desfășoară în limba română și este dedicat cititorilor care sunt interesați de relațiile cu România și de colaborarea dintre cele două țări, România și Moldova. Scopul proiectului este acela de a prezenta un  punctul de vedere alternativ cu privire la dezvoltarea celor două state.”

Comunicat de presă al Centrului Rus de Știință și Cultură din București

 
 • „Fotocronici din Siria”
 • 1 „Fotocronici din Siria”
 • 2 „Fotocronici din Siria”
 • 3 „Fotocronici din Siria”
 • 4 „Fotocronici din Siria”
 • 5 „Fotocronici din Siria”
 
  Președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Federația RusăactivitatiИскренние соболезнования  

top
© 2020 Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania
Adresa: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti Tel: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro