Ziua Mondială a Educației

Ziua mondială a educației, Sarichioi, 2018

Ziua Mondială a Educației

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro detalii
Public Acquisition


„Partizan FM‟

Și anul acesta, ca de obicei în ultimii ani, CRL din București a sărbătorit Revelionul pe stil vechi într-o atmosferă deosebit de festivă. Întâlniri între prieteni, veselie și, desigur, muzică! De data aceasta Comunitatea le-a pregătit membrilor săi o surpriză: grupul folcloric din Moscova, „Partizan FM”.

     „Partizan FM este un ansamblu masculin care interpretează muzică rusească, ucraineană, căzăcească, bielorusă și de curând au învățat chiar și un cântec în limba română. Este un colectiv tânăr, care în primăvara acestui an va împlini 5 ani, dar care a reușit să-și găsească un stil propriu  de interpretare.

     Membrii ansamblului „Partizan FM‟ i-au cunoscut pe reprezentații comunității noastre în 2014 la Kolomna, în Rusia, în cadrul unei manifestări culturale.

     În timpul concertului de Revelion băieții de la „Partizan FM‟ s-au simțit foarte bine și au cântat cu multă plăcere, antrenându-I pe toți cei prezenți la dans, ba chiar au reușit să realizeze „din mers‟ și un  mic proiect împreună cu Georgiana Chiriță, căreia îi prevăd o carieră muzicală deosebită.

     CRLR i-a ajutat pe muzicanții din Moscova să-și vadă visul cu ochii, organizându-le o scurtă excursie la Castelul Bran, unde băieții au aflat cu mirare că Vlad Țepeș a fost un domnitor foarte prețuit de români și în niciun caz un vampir sângeros.

     Din păcate, condițiile meteo vitrege n-au permis deplasarea celor de la „Partizan FM‟ la Tulcea, unde urmau să dea un concert pentru rușii lipoveni de acolo. Un motiv în plus să mai vină și altă dată pe la noi…

 
  • „Partizan FM‟
  • 1 „Partizan FM‟
  • 2 „Partizan FM‟
  • 3 „Partizan FM‟
  • 4 „Partizan FM‟
  • 5 „Partizan FM‟
  • 6 „Partizan FM‟
  • 7 „Partizan FM‟
 
  Centrul Cultural „Vicol Ivanov” din TulceaactivitatiRevelionul pe stil vechi   

top
© 2020 Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania
Adresa: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti Tel: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro