Notice: Undefined variable: data in /home/crlrro/public_html/classes/Main.class.php on line 375

Notice: Undefined variable: catID in /home/crlrro/public_html/classes/Activitati.class.php on line 254

Notice: Undefined variable: prodID in /home/crlrro/public_html/classes/Activitati.class.php on line 255
„Festivalul Poeziei Ruse”

Consiliul Director al CRLR

Ședința Consiliului Director al Comunității Rușilor Lipoveni din România (CRLR), din data de 11 martie 2017, a reunit toți cei 11 membri la sediul central al CRLR din București (Str. Dr. Rațiu, nr. 10).

Consiliul Director al CRLR

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro detalii
Achizitii Publice
Achizitii Publice

Tipografia CRLR
  • Pliante
  • Carti de vizita
  • Felicitari
Tipografie CRLR

Libraria CRLR
Ivan Evseev - Slavismele Românești
Album CRLR
Alexandra Fenoghen - Staroverii - istorie, mitologie, literatură
Cultura rușilor lipoveni, volumul IV
Cultura rușilor lipoveni, volumul V
Protopopul Aavvakum Petrovici – Conducător și ideolog al mișcării rușilor staroveri
Învățăm să vorbim rusește - curs intensiv

„Festivalul Poeziei Ruse”

Sub egida Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CRLR) și Inspectoratul Școlar Județean Iași, cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice (DRI) din cadrul Guvernului României, al Fundației „Russkyi mir” și al Catedrei de Slavistică „Petru Caraman” de la Universitatea „A.I. Cuza”, organizează cea de a X-a ediţie a concursului școlar național „Festivalul Poeziei Ruse”, în perioada 14-17 iulie 2017, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Festivalul-concurs este inclus din anul 2015 în Calendarul concursurilor școlare al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, iar din 2017 în Calendarul concursurilor școlare cu finanțare. În urma etapelor pe școală și pe județ, s-au calificat pentru a participa la etapa națională a festivalului 110 elevi care studiază limba rusă ca limbă maternă din județele: Tulcea, Iași, Constanța, Brăila, Neamț, Suceava.

Festivalul este un proiect național al Comunității Rușilor Lipoveni din România structurat pe modulele: Interpretare de poezie; Dramatizare sau montaj literar-muzical (creații din operele celor poeților aniversați/comemorați) și Ilustrații sau desene după operele poeților aniversați.

Participanții la „Festivalul Poeziei Ruse” sunt elevi din clasele V-XII care studiază limba rusă maternă în unitățile de învățământ din județele participante și în cadrul ediției din 2017 vor marca patru aniversări din cultura rusă:
- 150 de la nașterea lui Konstantin Balmont (1867-1942),
- 125 de ani de la nașterea Marinei Țvetaeva (1892-1941),
- 130 de ani de la nașterea lui Samuil Marșak (1887-1964)
- 10 ani de la moartea lui Erofei Ivanov (1939-2007) – poet rus lipovean, autorul versurilor imnului Comunității Rușilor Lipoveni din România.

Festivitatea de deschidere a ediției a X-a a Festivalului Poeziei Ruse va avea loc pe 14 iulie 2017 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

 
  ПРАЗДНИК РУССКОГО ЯЗЫКА И ПОЭЗИИ В РУМЫНИИactivitati«Раздайся, корогод!»  

top
© 2017 Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania
Adresa: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti Tel: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro