Ziua Mondială a Educației

Ziua mondială a educației, Sarichioi, 2018

Ziua Mondială a Educației

„Zorile” este o publicaţie lunară cu caracter informaţional şi cultural, care se adreseazã comunităţilor de ruşi lipoveni din România, populaţiei ruse din ţara noastră, diasporei ruse a staroverilor din lumea întreagã, dar şi tuturor celor care încearcã sã afle cine sunt ruşii lipoveni şi care este istoria lor.

www.zorile.ro detalii
Public Acquisition


Întâlnire de lucru

Pe 26 ianuarie 2017 a avut loc la sediul CRLR din București o întâlnire de lucru a membrilor din conducerea Comunității Rușilor Lipoveni din România (CRLR) și a responsabililor pe probleme de învățământ în cadrul CRLR cu noul expert-inspector pentru minorități din Ministerul Educației Naționale, profesoara Livia Neculai. În urma concursului organizat de minister în data de 22 decembrie 2016, profesoara Livia Neculai din Sarichioi, jud. Tulcea, este, începând cu 17 ianuarie 2017, expert - consilier clasa I, grad profesional superior. Ca inspector pentru minorități, va răspunde de ruși lipoveni și de croați în cadrul Direcției Minorități. În perioada septembrie 2013 - septembrie 2016, Livia Neculai a fost director la Școala Gimnazială din Sarichioi, unde a predat, întâi ca profesor suplinitor calificat (între 2006-2009), apoi profesor titular (2009-2016), Limba şi Literatura rusă maternă și Limba română, cu rezultate deosebite la etapele judeţene naţionale şi internaţionale ale elevilor participanți la diverse concursuri școlare.
La întâlnirea de lucru din data de 26 ianuarie 2017 au fost abordate aspecte privind ediția din acest an a Olimpiadei naționale de limba rusă ca limbă maternă (care se va desfășura la Vaslui în luna aprilie), s-a vorbit despre concursul școlar „Festivalul Poeziei Ruse”, ediția a X-a jubiliară, care va avea loc sub egida Ministerului Educației Naționale în perioada 14-17 iulie 2017 la Iași. De asemenea, discuțiile s-au referit și la programele școlare privind studiul limbii ruse ca limbă maternă în unitățile școlare.

 
  • Întâlnire de lucru
  • 1 Întâlnire de lucru
 
  "Slaveanka" şi "Slavarki" la MoscovaactivitatiTradiții și obiceiuri de iarnă la rușii lipoveni  

top
© 2020 Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania
Adresa: Strada Dr. Ratiu Nr. 10 Sector 1 Bucuresti Tel: 021.312.09.94 E-mail: office@crlr.ro